Τι δείχνουν νέες δορυφορικές εικόνες για θέσεις ρωσικών στρατευμάτων (ΦΩΤΟ)

Νέες δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες το βρετανικο SkyNews που δείχνει  κάτι που φαίνεται να είναι νέα ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην Ουκρανία. 

Αναλυτές της εταιρείας διαστημικής τεχνολογίας Maxar είπαν ότι μία από τις νέες εικόνες δείχνει ένα νοσοκομείο πεδίου που ανεγέρθηκε πρόσφατα στην περιοχή εκπαίδευσης Osipovichi.  

Διαβάστε επίσης: LIVE/Ουκρανία: Ψυχροπολεμικό κλίμα Δύσης-Ρωσίας και σενάρια εισβολής

Εντόπισαν επίσης εκπαιδευτική δραστηριότητα στη βάση. 

Οι

αναλυτές είπαν ότι σε μια άλλη εικόνα φαίνονται σχεδόν 20 επιθετικά ελικόπτερα σε μια νέα μονάδα να έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο Zyabrovka. Αλλά άλλα στρατεύματα που είχαν σταλεί πρόσφατα σε αυτό το αεροδρόμιο φαινόταν να έχουν αναχωρήσει. Ελικόπτερα έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν σε αυτή τη βάση. 

Μια τρίτη εικόνα έδειξε μια νέα πλωτή στρατιωτική γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί πάνω από τον ποταμό Pripyat, λιγότερο από τέσσερα μίλια από τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Ωστόσο, μόνο από τη δορυφορική εικόνα που τραβήχτηκε στις 15 Φεβρουαρίου δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθεί εάν η γέφυρα είχε στηθεί απλώς ως μέρος μιας εκπαιδευτικής άσκησης. 

Στις 15 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι απέσυρε ορισμένες μονάδες από τα σύνορα της Ουκρανίας, αυξάνοντας τις ελπίδες για ευρύτερη αποκλιμάκωση, σημειώνει το SkyNews. 

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε αργότερα ότι δεν υπήρξε κανένα σημάδι στρατιωτικής αποκλιμάκωσης από τη Ρωσία και ότι οι δορυφορικές εικόνες διέψευσαν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας. 

Και το βράδυ της Τετάρτης, ένας ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι ανέπτυξαν έως και 7.000 επιπλέον στρατιώτες στη συνοριακή περιοχή, αν και δεν παρείχαν κανένα στοιχείο. 

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε βίντεο και ισχυρίστηκε ότι δείχνουν ρωσικά στρατεύματα και οχήματα να αποσύρονται. 

Αυτό το βίντεο εντοπίστηκε στη Γέφυρα της Κριμαίας, μια ρωσική γέφυρα που συνδέει τη χώρα με την αμφισβητούμενη περιοχή της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Δείχνει τρένα που μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς. 

Keywords
Τυχαία Θέματα