Τι ισχύει με τα νέα κρούσματα σε διάφορες χώρες του κόσμου

Συνολικά 34.466 άνθρωποι που εντοπίστηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό έχουν πεθάνει στην Βρετανία, καταγράφοντας αύξηση κατά 468 θανάτους, μέσα σε ένα 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός αυτός των θανάτων αναφέρεται μέχρι χθες το απόγευμα στις 17:00 τοπική ώρα.

Αν στον παραπάνω αριθμό συνυπολογιστούν και άλλοι ύποπτοι θάνατοι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπερνά τις 40.000.

Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 9.200 νέα

επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας μια μείωση από τα 10.598 νέα κρούσματα που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη ημέρα.

Η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με την Covid-19 στην Ρωσία προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα ανέρχεται τώρα σε 272.043.

Η ομάδα αυτή πρόσθεσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο 119 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, με τους οποίους ανέρχεται στους 2.537 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο στην χώρα.

Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 102 θανάτους από τον κορωνοϊό στην διάρκεια του 24ωρου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί σε ένα 24ωρο, από τα μέσα Μαρτίου. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 27.563, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα σε 230.698 από 230.183 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.

Φιλιππίνες

Το Υπουργείο Υγείας στις Φιλιππίνες ανέφερε σήμερα 11 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό και 214 νέα περιστατικά μολύνσεων. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό έχουν αυξηθεί σε 12.305, με τα περισσότερα από τα οποία να έχουν εντοπιστεί στην πρωτεύουσα Μανίλα, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 817.

Από την άλλη μεριά, 101 περισσότεροι ασθενείς ανέρρωσαν, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν ανακτήσει την υγεία τους στους 2.561. Οι Φιλιππίνες άρχισαν από σήμερα να χαλαρώνουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, επιδιώκοντας την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία δέχθηκε πλήγμα από την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικού περιορισμού.

Μαλαισία

Η Μαλαισία ανέφερε σήμερα 17 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το συνολικό αριθμό των περιστατικών να έχει αυξηθεί σε 6.872. Οι υπηρεσίες υγείας ανέφεραν επίσης, έναν ακόμη θάνατο, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει φτάσει στους 113 θανάτους.

Ινδονησία

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 13 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να έχει αυξηθεί στους 1.089 θανάτους. Αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε 529 νέα περιστατικά μόλυνσης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε 17.025.

Σαουδική Αραβία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε σήμερα τις 50.000, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ίδιου Υπουργείου, καταγράφηκαν 2.840 νέα περιστατικά μόλυνσης, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών να φτάνει στα 51.980 περιστατικά.

Ο συνήθης ημερήσιος αριθμός των περιστατικών ήταν περίπου στα 1.500, κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 10 στους 302 θανάτους, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Η Σαουδική Αραβία είχε αναφέρει το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από την πανδημία COVID-19 στις 2 Μαρτίου, αρκετές εβδομάδες μετά το αρχικό ξέσπασμα στην Ασία.

Κατάρ

Το Κατάρ ανέφερε σήμερα 1.547 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε περισσότερα από 30.000.

Με πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων, το Κατάρ έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά κάτοικο. Η τελευταία αναφορά του Υπουργείου Υγείας για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 30.972 περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου.

Στο μεταξύ, καταγράφηκε ένας θάνατος από τον κορωνοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 15.

Διαβάστε επίσης:

Το πλάνο της Αστυνομίας για το Σαββατοκύριακο- Πού θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι

Έτσι έγινε η κομπίνα με τις μάσκες στη Λεμεσό- Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Πότε ανοίγουν οι εκδρομικοί χώροι και ποιος περιορισμός θα υπάρχει

Keywords
Τυχαία Θέματα