Τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής συνελήφθη για το κύκλωμα χρυσού

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και την σύλληψη κακοποιών που εισέβαλαν σε σπίτια καθώς και συνεργούς κλεπταποδόχους ξεκίνησε χθες στις 6:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα.

Ανάμεσά τους, ένας από τους πιο γνωστούς ενεχυροδανειστές, που στην περίοδο της κρίσης άνοιξε περισσότερα από 30 καταστήματα στην Ελλάδα και, όπως μας ενημέρωνε από τα διαφημιστικά του σποτ,

«αγόραζε τα κοσμήματα σαν κόσμημα και όχι σαν χρυσό».

Ένας αστυνομικός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού, μια μεγάλη επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται πως είναι ένας Τούρκος συριακής καταγωγής, ο οποίος βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών.

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε χτες στις 6:00 το πρωί, με αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε κακοποιούς που εισέβαλαν σε σπίτια αλλά και κλεπταποδόχους με τους οποίους συνεργάζονταν.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 60 άτομα -Έλληνες και αλλοδαποί.

Έχουν βρεθεί πλήθος αντικειμένων, κυρίως πλάκες χρυσού, και τώρα πρέπει να γίνει η σχετική έρευνα ποια από αυτά είναι προϊόντα κλοπής.

Την υπόθεση ερευνούσε εδώ και τέσσερις μήνες το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου και μόλις συγκέντρωσαν τα στοιχεία που έπρεπε και έδωσε το «πράσινο φως» και η δικαστική αρχή, μπήκαν στην τελική φάση για τις συλλήψεις.

Μάλιστα, χρειάστηκε να ενισχυθεί το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου με περισσότερους αστυνομικούς για να γίνει η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, ακόμα και διμοιρίες.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις έγιναν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρις στιγμής γνωστά, ο γνωστός ενεχυροδανειστής φαίνεται να είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου ενώ υπάρχουν και αλλά ενεχυροδανειστήρια που ελέγχονται, καθώς προκύπτει να έχουν σχέση με την υπόθεση.

Στην ουσία της υπόθεσης, οι Αρχές έχουν ξεκαθαρίσει πώς δρούσαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, με συνδετικό κρίκο μεταξύ τους, ώστε να λιώνουν κοσμήματα -είτε από ληστείες είτε από κλοπές είτε από ενέχυρα- και να τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού. Στη συνέχεια, αποστέλλονταν στο εξωτερικό σε παράνομα κυκλώματα.

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι ίδιοι αστυνομικοί που πριν δυο χρονιά είχαν εξαρθρώσει την μεγάλη σπείρα των Ρομά με τον χρυσό.

Πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα