Την στήριξη της Ινδίας στο Κυπριακό επανέλαβε η Υπατη Αρμοστής της χώρας

Την αμέριστη στήριξη της Ινδίας και τη θέση αρχών της χώρας της όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, εξέφρασε σήμερα η Υπατη Αρμοστής της Ινδίας, Madhumita Hazarika Baghat,  κατά τη διάρκεια αποχαιρετιστήριας συνάντησής της με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο,

με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της.

Η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αγαστή συνεργασία με την κ. Baghat καθώς και την εκτίμησή της για την στάση αρχών και τη διαχρονική στήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

Αναφερόμενη στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Ινδή Ύπατη Αρμοστής επαναβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Ινδίας και τη θέση αρχών της χώρας της όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.

Η κ. Baghat ευχαρίστησε την κ. Δημητρίου για την εξαιρετική συνεργασία που είχε μαζί της αλλά και με τα υπόλοιπα Μέλη του Σώματος κατά τη διάρκεια της θητείας της, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, ιδιαίτερα σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα