Τ/κ εργαζόμενοι σε κέντρο καραντίνας του ψευδοκράτους

Αριθμός Τουρκοκύπριων εργαζόμενων στις περιοχές υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας επέστρεψαν το απόγευμα στα κατεχόμενα και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε κέντρο καραντίνας του ψευδοκράτους, όπως συμφώνησαν με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ. 

Ορισμένοι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν την νέα διαδικασία προγραμματίζουν διαμαρτυρία αύριο κατά της απόφασης του ψευδοκράτους. 

Εν τω μεταξύ, η «διαμεσολαβητής» Εμινέ Ντιζνταρλί είπε ότι η «πρωθυπουργία» δεν έχει την εξουσία να αλλάζει αποφάσεις της επιτροπής λοιμωδών

νόσων και ότι έπρεπε τα άτομα αυτά να σταλούν στην επιτροπή η οποία να αποφασίσει για αυτούς και ότι μέχρι τότε, η απόφαση της «πρωθυπουργίας» να αφήνονται να μεταβαίνουν οι εργαζόμενοι στον «νότο», κατά την έκφρασή της, κάθε μέρα, και να διαμένουν σε καραντίνα του «κράτους» το βράδυ μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, πρέπει να ακυρωθεί.

Είπε, ακόμη, ότι οι υπάλληλοι στα σημεία διέλευσης που ενεργούν κατά της απόφασης της επιτροπής διαπράττουν έγκλημα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν ότι εάν οι εργαζόμενοι μεταβούν στον «νότο» μετά την 16η Δεκεμβρίου, θα περιοριστούν σε καραντίνα για δέκα μέρες όταν επιστρέψουν στα κατεχόμενα.

Διαβάστε επίσης 

Rapid τεστ: Τα ποσοστά θετικότητας ανά επαρχία – Ποια επαρχία είναι πρώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα