Τ/κ Τύπος: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στα κατεχόμενα

Οι καταγγελίες για κινδύνους για τη δημόσια υγεία λόγω έλλειψης των απαραίτητων χημικών ελέγχων και εξετάσεων, η αλλαγή στο πολεοδομικό σχέδιο της κατεχόμενης Λευκωσίας, οι καταγγελίες για τη “συνεργατική κεντρική τράπεζα” και η απαισιοδοξία ή αισιοδοξία των Τ/κ, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Πανικός αναλύσεων”, αναφέρεται στη μη διεξαγωγή αναλύσεων και μη έλεγχο κυρίως των καταναλωτικών τροφίμων, μετά την πυρκαγιά στο “κρατικό χημείο” που το κατέστρεψε ολοσχερώς. Αλλού αναδημοσιεύει πληροφορίες από τον ε/κ Τύπο για συμφωνία στο Κυπριακό τον

Ιούλιο και δημοψηφίσματα τον Σεπτέμβριο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο “βουλευτής” του ΡΤΚ κατήγγειλε πως στην “κεντρική συνεργατική τράπεζα” έγιναν 100 προσλήψεις τους τελευταίους 10 μήνες (επί “διακυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ).

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία”, γράφει ότι η περιβαλλοντική πλατφόρμα προειδοποιεί ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία λόγω των μη εξετάσεων και αναλύσεων σε τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα και οι “αρμόδιοι” σιωπούν. Αλλού γράφει ότι ο ιατρικός σύνδεσμος ανακήρυξε τον “δήμο” Κιόνελι ως “θεσμική πόλη”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το “πανεπιστήμιο” εγγύς Ανατολή ανακηρύχθηκε “πανεπιστήμιο τρίτης γενιάς” των καινοτόμων εργασιών του.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “6 χιλιάδες νέες κατοικίες στη Λευκωσία σε πέντε χρόνια”, αναφέρεται στις εργασίας μεταρρύθμισης του οικιστικού σχεδίου για την κατεχόμενη Λευκωσία, αφού καταρτίστηκε τελευταία φορά το 2012 και από τότε έχουν χτιστεί χιλιάδες οικιστικές και επαγγελματικές μονάδες. Αλλού γράφει ότι το “υπουργικό συμβούλιο” αποφάσισε την άμεση πληρωμή του ποσού των 50 εκ ΤΛ (10.25 εκ ευρώ) στο “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο εγγύς Ανατολή από το συνολικό ποσό των 72 εκ ΤΛ (18 εκ ευρώ) που χρωστά, αλλά στην πληρωμή αντιτίθεται η αντιπολίτευση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 26χρονος δίδει μάχη για τη ζωή του στην εντατική μονάδα μετά το νέο οδικό δυστύχημα χθες στον κύριο δρόμο Κερύνειας – Μόρφου.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε απαισιόδοξοι”, αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας του κέντρου εργασιών για τους πρόσφυγες, την ταυτότητα και τα δικαιώματα (CMIRS) που γίνεται κάθε τρίμηνο. Αλλού γράφει ότι ο 26χρονος Μετίν Εσμερτάς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στις 5 τα ξημερώματα, χτύπησε στο κιγκλίδωμα, αναποδογύρισε και τραυματίστηκε κρίσιμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι είναι άνω κάτω το “δημόσιο”, αφού αντιδρούν οι συντεχνίες εκπαιδευτικών και υπαλλήλων στην απόφαση της “κυβέρνησης” να δώσει αυξήσεις μόνο στους γιατρούς.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Φρένο κεντρικής τράπεζας στην κεντρική συνεργατική!”, αναφέρεται στη διοίκηση της “κεντρικής συνεργατικής τράπεζας” για νέα δάνεια, μη είσπραξη δανείων και νέες προσλήψεις. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία του κήπου του Χικμέτ Ουλουτσιάμ, που έχει μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο πίνακα ζωγραφικής με τα ανθισμένα λουλούδια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέο ισχυρισμό ότι ο λόγος του Κόρνου στη Λάπηθο πρόκειται να δοθεί πεσκέσι (“δώρο”) σε ιδιώτη για την κατασκευή τελεφερίκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα