Τ/κ Τύπος: «Όποιος έφαγε, έφαγε»

Τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Τύμπου – Λουρουτζίνας, γεγονός που σημαίνει και την άρση των “περιοριστικών μέτρων” για τους κατοίκους του χωριού Λουρουτζίνα, τα απεργιακά μέτρα και η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών σχολικών λεωφορείων, αλλά και άλλα εσωτερικά και αστυνομικά θέματα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Όποιος έφαγε, έφαγε”, αναφέρεται στην καταστροφή των παραλιών από ξενοδοχεία και συγκεκριμένα

αναφέρεται σε φωτογραφία η οποία κυκλοφόρησε χθες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τα έργα που γίνονται σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες στην κατεχόμενη Κερύνεια. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι δεν έχουν πλέον μείνει παραλίες για τους Τ/κ, αφού όλες έχουν καταστραφεί από τους ξενοδόχους στην προσπάθεια τους δημιουργήσουν πολυτελή τουριστικά καλύμματα. Αλλού αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε ο ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, εναντίον της εφημερίδας “Γενί Μπακίς” για δημοσίευμα για λίβελο, αξιώνοντας ένα εκατ. δολάρια. Γράφει, ακόμα, ότι σήμερα η συντεχνία των οδηγών λεωφορείων αναμένεται να πάρει απόφαση αν θα συνεχιστεί επ΄ αόριστον η απεργία τους.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Σε κλοιό η πρωτεύουσα”, αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών σχολικών λεωφορείων, οι οποίοι μετέβησαν ενώπιον της “βουλής” με τα λεωφορεία τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, οδικές αρτηρίες να κλείσουν και να ταλαιπωρηθούν οι άλλοι οδηγοί. Αναφορά γίνεται και στο περιστατικό κατά το οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον καταστήματος σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μόνο υλικές ζημιές. Γράφει αλλού ότι κατά τη χθεσινή ολομέλεια της “βουλής”, δημιουργήθηκε ένταση κατά τη συζήτηση του θέματος της οδικής ασφάλειας και των άμεσων μέτρων που πρέπει να παρθούν, αφού τα θανατηφόρα δυστυχήματα σημειώνουν ανησυχητική αύξηση.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Ο καημός των 43 χρόνων τελειώνει”, γράφει ότι μετά από 43 χρόνια οι κάτοικοι της Λουρουτζίνας θα μπορούν επιτέλους να κυκλοφορούν, να εισέρχονται και να εξέρχονται από το χωριό χωρίς να χρειάζονται την άδεια του στρατού. Η άρση των “περιοριστικών μέτρων” θα είναι αποτέλεσμα του νέου αυτοκινητοδρόμου Τύμπου – Λουρουτζίνας, ο οποίος αναμένεται να δοθεί σήμερα στην κυκλοφορία. Γράφει, ακόμα, ότι αναβολή των απεργιακών μέτρων έχουν αποφασίσει για σήμερα οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων, ενώ σήμερα αναμένεται να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους για τις ενέργειες τους. Αλλού αναφέρει ότι οχιά, 130 εκ. και βάρους πέραν του ενός κιλού, η οποία βρισκόταν σε κήπο σπιτιού και διασώθηκε από ζωολόγους έχει μεταφερθεί σε φυσικό πάρκο στο κατεχόμενο Βουνό.


Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Απειλές και αναβολή των μέτρων”, γράφει ότι η συνάντηση που είχε χθες η “συντεχνία” των οδηγών σχολικών λεωφορείων με τον “αναπληρωτή πρωθυπουργό” Σερντάρ Ντενκτάς δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Η “συντεχνία” αποφάσισε να μην συνεχίσει σήμερα τις κινητοποιήσεις της και να πάρει τις αποφάσεις της για τα μέτρα που θα εφαρμόσει στη συνέχεια. Γράφει, ακόμα, ότι κατά τη χθεσινή ολομέλεια της “βουλής”, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της οδικής ασφάλειας, αναφέρθηκε ότι κατά την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα 389 άτομα. Αναφορά γίνεται και σε απόφαση “δικαστηρίου” στην υπόθεση πυροβολισμών εναντίον μπράβων σε καζίνο στην κατεχόμενη Κερύνεια. Ο ένας εκ των υπόπτων καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια και ο άλλος σε τρία χρόνια ποινής φυλάκισης.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Παρενοχλούν τα μαζικά μηνύματα”, αναφέρεται στη δυσαρέσκεια των χρηστών κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι βομβαρδίζονται κάθε μέρα με κάθε λογής διαφημιστικά και άλλα μηνύματα και χωρίς την άδεια των χρηστών. Αλλού γράφει ότι τρεις ήταν συνολικά οι πυροβολισμοί που έριξαν άγνωστοι σε κατάστημα στην κατεχόμενη Λευκωσία, ενώ η “αστυνομία” εξετάζει τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας του καταστήματος, αφού η ιδιοκτήτρια έχει αναφέρει στην κατάθεσή της ότι δεν έχει διαφορές με κανένα. Αναφορά γίνεται και σε επαφές που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, με επικεφαλής τον ηγέτη του κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν, σε επιχειρήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα