Τ/κ Τύπος: Παραχώρηση "υπηκοότητας" στον Εγκεμέν Μπαγίς

Η παραχώρηση «υπηκοότητας» στον Τούρκο πρώην Υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς και στον Τούρκο επιχειρηματία, τον μεγαλύτερο εταίρο της εταιρείας διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, Εμρουλλάχ Τουρανλί, αλλά και οι εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων σήμερα στις πέντε τ/κ εφημερίδες.

Άλλα θέματα αφορούν τη μη πρόοδο στα σχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση του «δημοσίου» με χρήματα από την Τουρκία στο πλαίσιο του οικονομικού πρωτοκόλλου, τις εισπράξεις του «τμήματος φορολογίας», αλλά και τα προεκλογικά

των κομμάτων, κυρίως την ανακοίνωση από το ΡΤΚ των υποψηφίων «βουλευτών επικρατείας» ή αριστίνδην που ορίζονται από τον πρόεδρο του κόμματος.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Υπηκοότητα στον Εγκεμέν Μπαγίς», γράφει ότι στο παρά πέντε των «εκλογών» άλλη μια μεγάλη έκπληξη ήρθε από το «υπουργικό συμβούλιο», που έδωσε την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους στον πρώην Υπουργό της Τουρκίας για θέματα ΕΕ, αλλά και στον Τούρκο επιχειρηματία Εμρουλλάχ Τουρανλί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Φικρί Τορός αποδέχθηκε την πρόταση και θα είναι υποψήφιος για τις «βουλευτικές εκλογές» με το ΡΤΚ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Σενέρ Ελτζίλ, Γ.Γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων κάλεσε όσους θα είναι υποψήφιοι στις «βουλευτικές» να δώσουν το πόθεν έσχες τους.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «34 χρόνια ενθουσιασμός» και αναφέρεται στις εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους που ξεκίνησαν χθες με πορεία πεζών εντός της Λευκωσίας και συναυλία σε χώρο της πόλης. Αλλού γράφει ότι στη Βοκολίδα παραχωρήθηκε και άλλη γη στο ξενοδοχείο Αρτεμις Καγιά για να γίνει μίνι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΡΤΚ έκανε άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών, βάζοντας υποψηφίους που δεν είναι μέλη του κόμματος, όπως οι Τορός, Μαϊμογλουλαρί και οι γυναίκες γιατροί Ουσάρ και Μπεσίμ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), υπό τον τίτλο «Οι μεταρρυθμίσεις έμειναν για το 2018», γράφει ότι ενώ πλησιάζουμε στο τέλος του 2017 κανένα από τα μεγάλα σχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση του «δημόσιου τομέα» δεν έχει γίνει. Αλλού αναφέρει ότι από χθες ισχύουν οι απαγορεύσεις για την προεκλογική περίοδο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κυνηγόσκυλα πραγματοποιούν επιθέσεις σε μικρά πρόβατα, προκαλώντας προβλήματα σε κοπάδια και παράπονα στους κτηνοτρόφους στη Λάπαθο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα μάτια και πάλι στους πρωταθλητές του φόρου», γράφει ότι τα έσοδα για το «τμήμα φορολογίας» αυξήθηκαν κατά 23% και πρώτη φορά η «αρχή ηλεκτρισμού» μπήκε στους τρεις πρώτους οργανισμούς που πλήρωσαν τις οφειλές τους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε φορτηγό από την Τουρκία που έφθασε στο λιμάνι Αμμοχώστου βρίσκονταν Σύροι πρόσφυγες που τους μετέφεραν στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι ανακοινώθηκαν στο ΡΤΚ οι υποψήφιοι «βουλευτές επικρατείας».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), κάτω από τον τίτλο «Να ζήσει η 34η επέτειος ίδρυσης της ΤΔΒΚ», αναφέρεται ειρωνικά σε αποφάσεις του «υπουργικού» για τις παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων» σε Μπαγίς, Τουρανλί και εκατοντάδες άλλα άτομα, την πρόσληψη στο «δημόσιο» λίγο πριν τις «εκλογές», την παραχώρηση «κρατικής γης» με ενοίκιο 1 δολάριο τον μήνα κ.ά. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» Σουνάτ Ατούν έριξε τη σπόντα για το «υπουργικό», λέγοντας ότι δεν παράγουν έργα και τώρα χρειάζεται πολιτική ηγεσία. Σε άλλο θέμα παρουσιάζει τους 9 υποψήφιους «βουλευτές επικρατείας» του ΡΤΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα