Τ/κ Τύπος: Στη φυλακή ολοκληρώνει τη θεραπεία της η μητροκτόνος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι, η απόφαση όπως η μητέρα, ύποπτη για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της, συνεχίσει τη θεραπεία της στις φυλακές, η επικείμενη παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, οι διεργασίες για το εκλογικό συνέδριο τον Οκτώβριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, αλλά και οι δηλώσεις του Τουφάν Ερχιουρμάν σχετικά με την ανάγκη άμεσων αλλαγών στον τομέα της παιδείας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.


Η εφημερίδα

«Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μένουν στο χέρι 300 χιλιάδες τόνοι μέλι», αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι και γράφει ότι, παρά το γεγονός ότι 700 χιλιάδες τόνοι μέλι πωλούνται στην αγορά, εντούτοις 300 χιλιάδες τόνοι μέλι δεν πωλείται. Προβάλλει δηλώσεις του Κεμάλ Μπαϊκαλί, μέλους της ομάδας Unite Cyprus Now, σχετικά με την κατάσταση στα τ/κ και ε/κ νεκροταφεία και στο γεγονός ότι σύντομα θα αρχίσουν εργασίες αποκατάστασής τους από την τεχνική επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς. Γράφει, ακόμα, ότι η μητέρα, ύποπτη για τη δολοφονία του 7χρονου παιδιού της, θα επιστρέψει στις φυλακές για να ολοκληρώσει τη θεραπεία της λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «1993 Ξενοδοχείο Madımak – 2018 Εφημερίδα Αφρίκα», δημοσιεύει δύο φωτογραφίες, η μία από τα γεγονότα στο ξενοδοχείο Madımak στην τουρκική πόλη Σεβάστεια, στις 2 Ιουλίου του 1993, όταν φανατικοί Ισλαμιστές επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείτο πολιτιστικό φεστιβάλ των Αλεβιτών, έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν τον θάνατο πέραν των 30 ατόμων. Η άλλη φωτογραφία είναι από τα γεγονότα των επιθέσεων εναντίον της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου 2018. Γράφει αλλού ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιήθηκε μια δημοσκόπηση για το κατά πόσο ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί και ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν θα πρέπει να παρευρεθούν στα εγκαίνια του νέου μουσουλμανικού τεμένους στα κατεχόμενα, τα οποία θα τελέσει ο Τούρκος Πρόεδρος την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 92% απάντησε ότι ο Ακιντζί και ο Ερχιουρμάν πρέπει να παρευρεθούν στα εγκαίνια.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Η διαφορά στο εισόδημα μπορεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη» και αναφέρεται σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σχετικά με τα προβλήματα στην παιδεία και κυρίως στις αναφορές του στη διαφορά της παιδείας που προσφέρεται στα ιδιωτικά σχολεία σε σύγκριση με τα «δημόσια». Αναφορά γίνεται και στην επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ψευδοκράτος εντός της επόμενης βδομάδας. Γράφει, ακόμα, ότι πονοκέφαλο προκαλεί στην «αστυνομία» το γεγονός ότι πολλοί ύποπτοι για παράνομα στοιχήματα έχουν διαφύγει σε άλλες χώρες, παρά την απαγόρευση που τους επιβλήθηκε από το «δικαστήριο» και δεν μπορούν να εντοπιστούν.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Καταρρέει (λόγου φόρτου εργασίας) το τμήμα τηλεπικοινωνιών», αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας του εν λόγω «τμήματος», ενώ αύξηση σημειώθηκε και στα έσοδά του. Γράφει, ακόμα, ότι οι «ένοπλες δυνάμεις» του ψευδοκράτους συμμετέχουν σε άσκηση που διοργανώνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και σε αυτή συμμετέχουν το Αζερμπαϊτζάν και η Σαουδική Αραβία. Αλλού προβάλλει δηλώσεις στην εφημερίδα του Φεβζί Καρίπ, ο οποίος θα κινηθεί νομικά εναντίον των δύο «αστυνομικών» τους οποίους κατηγορεί ότι κατά την κράτησή του στο «αστυνομικό τμήμα» Λαπήθου τον ξυλοκόπησαν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «`Πορτοκαλί` (δόθηκε) για πέντε ονόματα», γράφει ότι πέντε άτομα έχουν εκδηλώσει το αρχικό τους ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι για το εκλογικό συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας τον Οκτώβριο, ανάμεσα τους και ο νυν ηγέτης Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Αλλού αναφέρεται στην επικείμενη παράνομη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο ψευδοκράτος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν στις 9 Ιουλίου, κατά την οποία θα εγκαινιάσει το νέο τέμενος Χαλά Σουλτάν. Προβάλλει και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το «τμήμα γεωργίας» κατά την περσινή χρονιά κατάσχεσε προϊόντα πέραν του ενός εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 170 χιλιάδες ευρώ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα