Το Conference ρωτάει και ανησυχεί: Ένα βαθμό σε 9 αγώνες ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;

Τρεις ήττες ο Ολυμπιακός, από Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Μαρσέιγ. Τρεις ήττες η ΑΕΚ από Ζόρια, Μπράγκα, Λέστερ. Δύο ήττες ο ΠΑΟΚ από Αϊντχόφεν, Ομόνοια και μία ισοπαλία με τη Γρανάδα.

Αυτός ήταν ο απολογισμός των εκπροσώπων της Ελλάδας στο δεύτερο μισό της φάσης των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα. Ο απόλυτος ξεπεσμός!

Κάπως

έτσι τα... όνειρα που γίνονταν μετά την 3η αγωνιστική των ομίλων, έπειτα τις νίκες που είχαν πετύχει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εναντίον Αϊντχόφεν και Ζόρια αντίστοιχα, περί πιθανής κατάληψης της 15ης θέσης στο τέλος της σεζόν, που θα επέστρεφε στην Ελλάδα τις χαμένες ευρωπαϊκές θέσεις μία στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία στο Γιουρόπα, έμειναν... όνειρα και δη απατηλά. Γιατί όχι μόνο αυτόν τον στόχο δεν καταφέραμε τελικά να διεκδικήσουμε, αλλά πλέον κουμπώσαμε... 5η στην κατηφόρα και η βουτιά στον γκρεμό μοιάζει αναπόφευκτη!

Από τη 19η θέση του χρόνου και... βλέπουμε

Ήδη η Ελλάδα μετά και την τελευταία της τραγική συγκομιδή, κατρακύλησε στη 18η θέση του ranking της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Με βάση δε τα σημερινά δεδομένα, την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσουμε από τη 19η θέση του UEFA Country ranking κι αυτό γιατί φεύγει μία καλή χρονιά από την πενταετία μας, το 2016-17 και προστίθεται το 2020-21, στο οποίο μετρήσαμε όλες κι όλες τρεις νίκες στους ομίλους.

Όλα αυτά πάντα, χωρίς να υπολογιστούν οι βαθμοί που θα πάρουν Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας, Γιουνγκ Μπόις, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τ.Α., Μόλντε και Σλάβια Πράγας στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ομάδες δηλαδή από χώρες που βρισκόμαστε πολύ κοντά στο ranking.

Πιο κάτω... δεν έχει

Για να αντιληφθεί κανείς το τι ακριβώς σημαίνει να βρισκόμαστε εκτός της πρώτης 17άδας αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη 18η ως και την 28η θέση, μιλάμε δηλαδή για χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν το Καζακστάν και η Βουλγαρία, ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα, ήτοι ο πρωταθλητής ξεκινάει από τον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 2ος, ο 3ος και ο Κυπελλούχος από τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League, χωρίς καμία θέση στο Γιουρόπα.

Η μοναδική διαφορά με τη 16η και τη 17η είναι ότι η πρωταθλήτρια ομάδα μπαίνει έναν γύρο αργότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις έχουμε τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη κι όχι πέντε, όπως συνέβαινε μέχρι και τη φετινή χρονιά.

Σημειώνεται πως οι όποιες μεταβολές στη φετινή μας θέση θα αφορούσαν ούτως ή άλλως το 2022-23, αφού για την επόμενη χρονιά έχει «κλειδώσει» πως θα μπούμε με τέσσερις ομάδες, οι τρεις στο Europa Conference League (2ος προκριματικός) και μόνο ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα