Το VAR και το αίτημα για αύξηση του κόσμου στα γήπεδα

Στόχος της ΚΟΠ είναι το VAR να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στα κυπριακά γήπεδα τον προσεχή Δεκέμβριο και συγκεκριμένα στην έναρξη του β’ γύρου της κανονικής περιόδου, όπως αναφέρθηκε στο σεμινάριο της Ομοσπονδίας με τους αθλητικούς συντάκτες.

«Το VAR θα ορίζεται σε δυο αγωνες της ημερας και θ' αποφασίζι η εκτελεστική επιτροπή σε ποιους αγώνες θα λειτουργεί»

Επιπρόσθετα, δυο γήπεδα δεν πληρούν τα κριτήρια και η τοποθέτηση του συστήματος είναι ανέφικτη

τη δεδομένη στιγμή. Πρόκειται για το Μακάρειο και το «Στέλιος Κυριακίδης», που δεν έτυχαν καμίας αναβάθμισης στο φωτισμό και ως εκ τούτου δημιουργείται πρακτικό πρόβλημα.

Επίσης, έγινε λόγος για το αίτημα του ΑΠΟΕΛ για αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων  στο 50%, στο οποίο συμφωνούν πολλές ομάδες.

Το αίτημα αυτό βρίσκεται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και δεν αποκλείεται να δοθεί το ΟΚ και να πάμε άμεσα σε εφαρμογή του 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, με δεδομένο ότι η επιδημιολογική εικόνα δείχνει σημαντική βελτίωση τις τελευταίες μέρες.

Όσον αφορά στις αναβολές εγχώριων αγώνων λόγω ευρωπαϊκών συμμετοχών, μόνο η Ομόνοια θα δικαιούται να ασκήσει αυτό το δικαίωμα, νοουμένου ότι θα περάσει τον Ερυθρό Αστέρα και θα παίξει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα