Το who is who των νέων προσώπων της Βουλής

Αέρας ανανέωσης φύσηξε στη Βουλή με 19 νεοεισερχόμενους στην οικογένεια των 56. 

Πιο κάτω τα βιογραφικά των «νέων» όπως αυτά παρουσιάζονται στα κόμματα και τους συνδυασμούς τους.   

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Χριστοφίδης Χρίστος (ΑΚΕΛ)

Ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε το 1974 στη Μόρφου και διαμένει στην Παλουριώτισσα, Λευκωσίας. Είναι παντρεμένος με τη Ρίτα Παναούρα και έχουν δύο παιδιά.

Είναι κάτοχος πτυχίου Επιστημών της Αγωγής, πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Warwick και στην Πολιτική και Κοινωνική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Εργάζεται στο ΑΚΕΛ και είναι Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του Κόμματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Επικεφαλής του Γραφείου Επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ και Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ.
Επίσης, διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια (2010-2013) και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ίδια κυβέρνηση.

Αλέκος Τρυφωνίδης (ΔΗΠΑ)

Γεννήθηκε το 1968 στο Σινά Όρος, Σολέας.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Από το 1993 εργάζεται στην CYTA ως Τεχνικός Μηχανικός. Παράλληλα ανέπτυξε έντονη και πολύχρονη συνδικαλιστική δράση ως Γενικός Γραμματέας της ΠAΣE ATHK-CYTA, αποκτώντας τεράστια πείρα σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων, Εργατικού Δικαίου και Διεκδίκησης Εργατικών Δικαιωμάτων. Επιπρόσθετα συμμετείχε σε ντόπια και διεθνή συνέδρια-σεμινάρια, από τα οποία απέκτησε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Από το 1985 μέχρι το 2020 υπηρέτησε στο ΔΗΚΟ από τη φοιτητική παράταξη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΝΕΔΗΚ, ως Οργανωτικός και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Κόμματος.

Τον Ιούλιο του 2020 αποχώρησε από το ΔΗΚΟ λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών και του απολυταρχικού τρόπου διοίκησης του Κόμματος και συνίδρυσε την Πολιτική Πλατφόρμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο θυγατέρων.

Παντελίδης Χρύσης(ΔΗΚΟ)

Γεννήθηκε το 1975, κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και τα τελευταία 20 χρόνια κατοικεί στη Λευκωσία.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου. Ασχολήθηκε με το φοιτητικό κίνημα ως Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Θεσσαλονίκης και ως Πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΝΕΔΗΚ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ. Μετά την εκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Προεδρία του ΔΗΚΟ, το 2000, διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του Κόμματος και το 2002 ανέλαβε Συντονιστής του Εκλογικού Επιτελείου του Τάσσου Παπαδόπουλου για τις Προεδρικές Εκλογές 2003, ενώ, συμμετείχε και στη σύνταξη του προεκλογικού Προγράμματος Διακυβέρνησης.

Την πενταετία 2003-2008 υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, με επιπρόσθετα καθήκοντα συντονισμού της υλοποίησης του προεκλογικού Προγράμματος και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. Είναι εκλελεγμένο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Γραμματείας του ΔΗΚΟ.

Εργάζεται ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος και αρθρογραφεί στον «Φιλελεύθερο» και στην «Καθημερινή».Είναι παντρεμένος με την Πάνη Παντελίδη-Βασιλείου, Νεογνολογική-Παιδιατρική Φυσιοθεραπεύτρια και έχουν μία κόρη, την Ελένη, η οποία φοιτά στην Δ’ τάξη του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμιας.

Ατταλίδου Αλεξάνδρα (Οικολόγοι)

Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1958 στην Κακοπετριά. Διαμένει μόνιμα στην Λευκωσία. Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και κατέχει μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση (MBA) του Université Libre de Bruxelles. Έχει επίσης Δίπλωμα Τεχνικής Ανάλυσης των Χρηματαγορών, Δίπλωμα Τουριστικών Σπουδών και Δίπλωμα Ξεναγού. Είναι είναι διαπιστευμένο μέλος (Advanced) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και μέλος του Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου.
Από το 2008-2020 υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, και μεταξύ 2013-2015 ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής.

Ακτιβίστρια από πολύ νεαρή ηλικία, έχει εργαστεί και υπηρετήσει ως μέλος πολλών οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης “Φίλοι του Ακάμα” αλλά σταθμό στη ζωή της αποτελεί η συμμετοχή της στο Κίνημα “Οι Γυναίκες Επιστρέφουν” ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που οργάνωσε τις τρεις πορείες που έσπασαν την γραμμή διαχωρισμού της Κύπρου.
Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών ως τη μόνη οδό προς τον εκσυγχρονισμό, την πρόοδο και τη δημοκρατία.
 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Νικολάου Μαρίνα (ΑΚΕΛ)

H Μαρίνα Νικολάου γεννήθηκε το 1986 στη Λεμεσό και κατάγεται από το Πελένδρι. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και παράλληλα παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «Επικοινωνία και ΜΜΕ σε Περιόδους Κρίσης» στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Από το 2016 εργάζεται στην πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως Πολιτική Σύμβουλος. Παρακολουθεί και συντονίζει την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, την Αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου για την Παλαιστίνη και την Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2004. Εντάχθηκε στις γραμμές του Λαϊκού Κινήματος από νεαρή ηλικία με έντονη δράση στην ΠΕΟΜ, στην ΕΔΟΝ και στην Προοδευτική Κ.Φ. Διετέλεσε εκλελεγμένη εκπρόσωπος στο Τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Τύπου και του Πολιτιστικού Γραφείου του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ και εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και στη συνέχεια στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ).

Τσιρίδου Φωτεινή (ΔΗΣΥ)

Η Φωτεινή Τσιρίδου είναι δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών  Κύπρου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής. 
Σήμερα είναι Συντονίστρια της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής του ΔΗΣΥ για τους  Δημόσιους Οργανισμούς, ενώ έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων. 
Γεννήθηκε και ζει στη Λεμεσό. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σύκας Νίκος (ΔΗΣΥ)

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και έχει ένα υιό τον Ανδρέα. 

Αντιδήμαρχος Λεμεσού απο το 2016 και Mέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού από το  2006. 

Επαρχιακός γραμματέας ΔΗΣΥ Λεμεσού από το 2013. 

Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου και Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ. 

Ιδρυτικό μέλος ΝΕΔΗΣΥ και Πρωτοπορίας. 

Σπούδασε Οικονομικά/Διοίκηση Επιχειρήσεων και υπηρέτησε με επιτυχία σε διάφορες  διοικητικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα. 
Πολυδιάστατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο

Παπαδούρης Σταύρος (Οικολόγοι)

Γεννήθηκε το 1974 στη Λεμεσό έχοντας καταγωγή από τη Μονή Λεμεσού και τις Κέδαρες Πάφου και είναι απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχείου με παράλληλες σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και παρέχει συμβουλές προώθησης και διαχείρισης ακινήτων καθώς και υπηρεσίες ψηφιοποίησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο ξεπουλήματος των κατοικιών του κόσμου λόγω υπέρμετρου δανεισμού, προχώρησε το 2013 στην ίδρυση του Σύνδεσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, τον οποίον και προεδρεύει μέχρι και σήμερα. Υπό την ιδιότητα αυτή, μετράει πληθώρα ακυρώσεων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και έχει ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση και εφαρμογή σχεδίων και νομοθετημάτων όπως το Σχέδιο Εστία, το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας και της Προστασίας Εγκλωβισμένων Αγοραστών.

Συμμετέχει στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για θέματα δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας και από το 2019 είναι μέλος της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Γιώργος Κουκουμάς (ΑΚΕΛ)

Ο Γιώργος Κουκουμάς γεννήθηκε το 1983 στη Λάρνακα και κατάγεται από την κατεχόμενη Αγκαστίνα και το Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου.Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LLM στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο του University of London.

Εργάστηκε ως Ευρωκοινοβουλευτικός συνεργάτης με ευθύνη την παρακολούθηση της Επιτροπής Εξωτερικών και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης του Ευρωκοινοβουλίου. Σήμερα, εργάζεται στο Γραφείο Τύπου και στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και συμμετέχει επίσης στο Μορφωτικό Γραφείο και το Γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Εκπροσώπησε το ΑΚΕΛ σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, καθώς και σε δράσεις της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς. Επίσης, είναι μέλος της Γραμματείας του Συνδέσμου Φιλίας Κύπρου-Κούβας και μέλος του Ομίλου Ανθρωπιστών Κύπρου.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) (2000-2001), Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας (2004-2005), Πρόεδρος της.

Γιαννάκης Γαβριήλ (ΑΚΕΛ)

Ο Γιαννάκης Γαβριήλ γεννήθηκε το 1961 στην Αμμόχωστο και κατάγεται από τη Δερύνεια, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσταλλένη Ιωάννου και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικής της Βιομηχανίας και Επεξεργασίας του Ξύλου στην Ουγγαρία και εργάστηκε ως καθηγητής στον κλάδο της Ξυλουργικής-Επιπλοποιίας (1996-2008).

Είναι μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ. Το 2008 εξελέγη Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου και από το 2009 είναι μέλος της Γραμματείας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΑ. Από το 2017 είναι Περιφερειακός Υπεύθυνος του ΑΚΕΛ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Από το 2008 ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτή του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Αμμοχώστου. Επανεξελέγη το 2011 και από τον Οκτώβριο του 2020 ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα σε κενή θέση ως επιλαχών. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.

Διετέλεσε Γραμματέας της ΕΔΟΝ Δερύνειας, Γραμματέας της Συμπλεγματικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Δερύνειας, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων από το 2011 μέχρι το 2016 και μέλος του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών από το 2016 μέχρι το 202


 

Μιχάλης Γιακουμή (ΔΗΠΑ)

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1986 με καταγωγή την Αμμόχωστο, την Αυγόρου και τα κατεχόμενα χωριά Γύψου και Γαστριά. Σπούδασε οικονομικά με μεταπτυχιακό στην ευρωπαϊκή πολιτική στο Πανεπιστήμιο του SURREY, ενώ απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Βουλευτή Γιώργου Προκοπίου. Εργάστηκε στην HALLIBURTON και στον Διεθνή Οργανισμό OPITO ως ελεγκτής εγκρίσεων. Διετέλεσε Σύμβουλος των υπουργών Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη και Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου και σήμερα του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου. Είναι επίσης Ιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας MediaRealtors.

Υπήρξε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε Γραμματέας Οικονομικών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ). Από το 2016 είναι Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΠΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Χρίστος Σενέκης (ΔΗΠΑ)

Νομικός, απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διεθνολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

• Διετέλεσε πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης «Αναγέννηση» Αθήνας (2001).

• Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ (2006).

• Υπηρέτησε την Ε.Ε. ΝΕΔΗΚ Αμμοχώστου και την Ε.Ε. ΔΗΚΟ Αμμοχώστου.
• Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

• Διετέλεσε μέλος της ομάδας Κυπριακού του ΔΗΚΟ.

• Είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ

Διευθύνει το δικό του δικηγορικό γραφείο (www.senekislaw.com). Κατάγεται από την κατεχόμενη Άχνα Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος με τη Φωτεινή Χατζηττοφή από την κατεχόμενη Λύση Αμμοχώστου.

Νίκος Γεωργίου (ΔΗΣΥ)

38 ετών, δικηγόρος. Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Υπηρέτησε ενεργά το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα μέσα από τις παρατάξεις του ΔΗΣΥ. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου και Πρόεδρος του Σωματείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ. Νυμφευμένος με την Άντρεα Θεοφάνους. Μαζί έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Ιωάννη.

ΛΑΡΝΑΚΑ 

Αλαμπρίτης Πρόδρομος (ΔΗΣΥ)

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1982. Κατάγεται από την Αραδίππου, παντρεμένος με έναν γιο
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Διετέλεσε στέλεχος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και της ΝΕΔΗΣΥ.

Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Λάρνακας, και εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Ιωάννου Σωτήρης (ΕΛΑΜ)

Ο Σωτήρης Ιωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1995. Φοίτησε στα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου, στο Γυμνάσιο Δροσιάς και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της φοιτησής του στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου εξελέγη Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Το 2013 εντάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και υπηρέτησε στην 27η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στο Κόρνο με το βαθμό του Λοχία και ειδικότητα του Πυροβολητή/Ασυρματιστή του ρωσικού άρματος T-80.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και αποφοίτησε το 2019.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα Εθνικά και Κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε στο ΕΛΑΜ το 2010. Στο Εθνικιστικό Κίνημα διετέλεσε Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, ενώ σημέρα είναι Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Έχει προχωρήσει στην έκδοση δύο μυθιστορημάτων, “Στη Γη των Ονείρων” αναφορικά με τον αγώνα της ΕΟΚΑ και «Αναίμακτος Αττίλας» στο οποίο πραγματεύεται η επόμενη ημέρα λύσης του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ.

Ανδρέας Αποστόλου (ΕΔΕΚ)

O Ανδρέας Αποστόλου είναι 35 χρονών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Λάρνακα. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Απόστολου (Λάκη) Αποστόλου και της Χριστίνας Αποστόλου (το γένος Κατωδρύτη) και έχει ακόμη τρεις αδελφούς.

Είναι νυμφευμένος με την Θεοδοσία Αποστόλου και έχουν δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Κωνσταντίνο.

Φοίτησε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε με υποτροφία στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MEng (Master of Engineer) σαν Πολιτικός Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Bristol Business School στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc Business Management). Είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, μέλος του ΕΤΕΚ και affiliate member του Cyprus Institute of Certified Management Consultants του ΚΕΒΕ.
Εργάστηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες. Σήμερα είναι κοινοβουλευτικός συνεργάτης στην Βουλή των Αντιπροσώπων.  

Είναι ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Πολιτών και στήριξε από την αρχή την συμπόρευση με την ΕΔΕΚ, με την οποία θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Επαρχία Λάρνακας στις εκλογές του 2021.  

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, που ιδρύθηκε στη μνήμη της μητέρας του. Το Ίδρυμα έχει ως σκοπό την στήριξη παιδιών και νέων με χρόνιες παθήσεις καθώς και αγαθοεργίες, οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά.

ΠΑΦΟΣ

Φακοντής Βαλεντίνος (ΑΚΕΛ)

O Βαλεντίνος Γ. Φακοντής γεννήθηκε το 1985 στην Πάφο και διαμένει στη Γεροσκήπου. Είναι παντρεμένος με τη Νιόβη Μιχαήλ και έχουν τρία παιδιά.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός.

Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Συμπλεγματικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου και διετέλεσε μέλος της ΕΔΟΝ (2001-2003) και μέλος της Προοδευτικής Κ.Φ. (2005-2011).

Επίσης, είναι μέλος του Επαρχιακού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Πάφου (2020-2021) και φίλος του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου (2012-2021), ενώ διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (2015-2017) και μέλος του Επαρχιακού Διοικητικού Συμβουλίου ΕΤΕΚ (2015-2018).

Από το 2016 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Σχολικός Έφορος Γεροσκήπου.

Σαββίδης Χρύσανθος (ΔΗΚΟ)

Γεννήθηκα στην Πάφο το 1971. Είμαι παντρεμένος με την Άντρη Κωνσταντίνου (οικονομολόγο), και έχω αποκτήσει δύο παιδιά τον Ηρόδοτο και τη Μαρκέλλα. Απόφοιτος Α Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου 1986-1989. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο στη Στατιστική 1991-1995. Μεταπτυχιακό (MSc Statistics with Maths) στο Πανεπιστήμιο του Sheffield της Μ. Βρετανίας 1995-1996.Επαγγελματική πορεία : Λέκτορας στο Intercollege, από το 1996 μέχρι 1997. Διευθύνων σύμβουλος Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαββίδη (Πάφο, Λεμεσό &Λευκωσία), από το 1997 μέχρι σήμερα. Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leicester, από το 2000 μέχρι σήμερα. Πρόεδρος των Στατιστικολόγων (ΚΙΣ), από το 2013 μέχρι και σήμερα.Ενασχόληση με την Πολιτική: Βοηθός οργανωτικός γραμματέας της φοιτητικής παράταξης «Αναγέννηση» στην Αθήνα (1992 – 1994). Μέλος της «Αναγέννησης» στη Μ. Βρετανία (1995 – 1996). Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου (2006-2016). Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ (2014 μέχρι σήμερα). Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ (2014 μέχρι σήμερα).

Μέλος επαρχιακής επιτροπής ΔΗΚΟ Πάφου (2018 μέχρι σήμερα).Κατέρχομαι ως υποψήφιος Βουλευτής στην επαρχία Πάφου με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που επιτακτικά απαιτεί η κοινωνία των πολιτών. Σας ζητώ να πορευτείτε μαζί μου, για να διεκδικήσουμε με δυναμισμό και πράξεις όλα αυτά που η Πάφος μας τα δικαιούται και δεν τα παίρνει. Μαζί να γυρίσουμε σελίδα και να φτιάξουμε την καλύτερη Πάφο που μας αξίζει.

Πάζαρος Χαράλαμπος (ΔΗΣΥ)

Διετέλεσε Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου από το 2013-2018 και υπεύθυνος του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη στις Προεδρικές του 2013. Είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής, κάτοχος Postgraduate Diploma in Political Studies και κάτοχος Higher Diploma in Business Administration. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου από το 2016.

ΚΕΡΥΝΕΙΑ 

 Χριστόφιας Χρίστος (ΑΚΕΛ)

O Χρίστος Χριστόφιας γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία και κατάγεται από το κατεχόμενο Δίκωμο. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Σάββα και έχουν ένα παιδί.

Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Μαθητικού Γραφείου της ΕΔΟΝ (1998-2001) και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων διετέλεσε Πρόεδρος (2004-2005) και Οργανωτικός (2005-2007) της Προοδευτικής Κ.Φ. Αθήνας.

Επίσης, διετέλεσε Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ (2010-2012), Κεντρικός Μαθητικός Υπεύθυνος της ΕΔΟΝ (2012-2014), Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2014-2015) και Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2015-2020).

Σούπερμαν Θεοδώρου Ρίτα (ΔΗΣΥ)

Κατάγεται από την πόλη της Κερύνειας από το γένος Μουστάκα. Κατέχει  πτυχίο  στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία.

Διετέλεσε υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων  της Αστυνομίας για 15 χρόνια και αφυπηρέτησε με το βαθμό της Ανώτερης Υπαστυνόμου.

Το 2016 βραβεύτηκε ως «ήρωας της χρονιάς» σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Εκλέγηκε ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης,  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διετέλεσε Πρόεδρος της Interpol

Διαβάστε επίσης: LIVE/Βουλευτικές 2021: Η επτακομματική Βουλή, οι απώλειες και οι εκπλήξεις

Keywords
βουλη, νίκος αναστασιάδης, κυπρος, ακελ, cyta, δραση, δηκο, παντελιδης, θεσσαλονικη, εκλογες, mba, συμμετοχή, μμε, αθηνα, london, ουγγαρια, εκα, λύση, πρωτοπορια, ελαμ, εοκα, master, bristol, business, school, msc, member, cyprus, κεβε, εδεκ, μνήμη, statistics, κισ, χριστινα μουστακα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, Άγιος Βαλεντίνος, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, κυπρος εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, εσπα 2021, κοινωνια, κομματα, ελενη, πολυτεχνειο, μνήμη, τμημα φυσικης, δημοκρατια, ηγεσια, θεμα, θητεια, κυπρου, μμε, οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων, πλαισιο, cyta, cyprus, ακελ, αξιζει, αλεξανδρα, αναγεννηση, αχνα, βιογραφικα, γαβριηλ, γεωργιου, δευτερο, διευθυνση, δηκο, δημοσιο, διοικηση, διπλωμα, εδεκ, εκα, εκθεσεις, εκπαιδευση, ελαμ, ενεργα, επικοινωνια, εοκα, επιτυχια, εστια, εσωτερικων, ετων, ευθυνη, ζωη, ιδια, ιδρυση, εικοσι, ηλικια, υπηρεσιες, θεωρια, ιδρυμα, ιωαννου, κεβε, κυβερνηση, κοινωνιολογια, λαρνακα, λευκωσια, λυκειο, λύση, μηχανικος, ομαδα, οικογενεια, ορος, παιδι, παιδια, παλαιστινη, παντειο, πανεπιστημιο αθηνων, πανεπιστημιο κυπρου, παφος, πρωτοπορια, πτυχιο, σεμιναρια, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, συμμετοχή, σχεδιο, τμημα, τρια, χριστινα, χριστος, bristol, business, εφαρμογη, εθνικο, γνωσεις, γυψου, κωνσταντινου, london, member, μουστακα, school, statistics, σωτηρης, θεματα, θεσεις, βοηθος
Τυχαία Θέματα