Το διάταγμα βάζει φρένο στις υπεραγορές για 1η Μαΐου

Ως έχει παραμένει η απόφαση για να παραμείνουν κλειστές οι υπεραγορές την 1η Μαΐου, μέρα που συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο, παρόλες τις διαφωνίες που εξέφρασε το προηγούμενο διάστημα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών.

Μάλιστα ο Σύνδεσμος έχει αποστείλει επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας ζητώντας επαναξιολόγηση της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει, ωστόσο σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συνδέσμου Ανδρέας Χατζηαδάμου, θα παραμείνουν κλειστές υπεραγορές αφού πλέον η πρόνοια συμπεριλαμβάνεται στο νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για το lockdown.

Διαβάστε

επίσης: Ανοίγουν κατά βούληση οι υπεραγορές την 1η Μαΐου-Τι θα ισχύει για εργαζόμενους

Συγκεκριμένα το διάταγμα αναφέρει: Νοείται ότι, δυνάμει των περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νόμων του 2006 έως 2020, την 1η Μαΐου 2021 απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στις πρόνοιες της εν λόγω νομοθεσίας.
Μιλώντας στο SigmaLive, ο κος Χατζηαδάμου ανέφερε πως από τι στιγμή που συμπεριλήφθηκε στο σχετικό διάταγμα δεν μπορούμε να καλέσουμε τα μέλη μας σε ανυπακοή.

«Θα τηρήσουμε το διάταγμα εάν και η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει η ίδια. Εάν ήθελαν όντως να καθιερωθεί η αργία για όλους τους εργαζόμενους θα μετέθεταν την αργία άλλη μέρα ώστε να μην εργαστεί κανείς εργαζόμενος εκείνη την ημέρα και όχι μόνο το λιανεμπόριο. Αυτό θα σήμαινε σεβασμός στους εργαζόμενους», σχολίασε ο κος Χατζηαδάμου.

Διαβάστε επίσης: Υπεραγορές προς Ζέτα: Θα προκληθεί χάος από πιθανό κλείσιμο την Πρωτομαγιά

Keywords
Τυχαία Θέματα
1η Μαΐου,1i maΐou