Το κουτί της Πανδώρας για Altamira ανοίγει η Ερευνητική

Φωτιές άναψαν σήμερα οι καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Επιτροπείας της Συνεργατικής για την Altamira, Τάκη Ταουσιάνη η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του Συνεργατισμού.

Συγκεκριμένα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται καταγγελίες για τον τρόπο επιλογής της Altamira ως διαχειρίστριας των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Το όλο ζήτημα ανέδειξε η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε έκθεσή της για

τον Συνεργατισμό, η οποία δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Αποσπάσματα είχαν αποκαλυφθεί νωρίτερα από τη Σημερινή και το ΣΙΓΜΑ.

Στην έκθεσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, είχε καταγγείλει την απευθείας διαπραγμάτευση με την Altamira, κάτι που είχε ως συνέπεια τον "εγκλωβισμό" της Συνεργατικής σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, κατά την έκφραση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρώην Πρόεδρου της Επιτροπείας της Συνεργατικής για την κυπριακή εταιρεία, που φέρεται να μεσολάβησε για την κάθοδο της Altamira στην Κύπρο. Πρόκειται για την AXIA Ventures και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, είναι ιδιωτικός όμιλος παροχής επενδυτικών υπηρεσιών για μεγάλες επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες, με έδρα την Λευκωσία.

Ο κ. Ταουσιάνης, παρότι επέκρινε τη διαδικασία που ακολούθησε ο Συνεργατική για την επιλογή της εταιρείας, χαρακτήρισε την AXIA Ventures ως μια πολύ σοβαρή εταιρεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ από το ηλεκτρονικό σύστημα του Εφόρου Εταιρείων, στην ηγετική πυραμίδα της εταιρείας δεσπόζουν ονόματα της οικονομικής ελίτ του τόπου.

Βάσει της τελευταίας καταχώρισης στον Έφορο, στις 6/ 6 /2015, η διευθυντική ομάδα περιλαμβάνει τους Όμηρο Πισσαρίδη, Χριστόφορο Πισσαρίδη, Δημήτρη Νικολάου, Δημήτρη Αθανασόπουλο, Μίλτο Καμπουρίδη, Γιώργο Λινάτσα και Αντώνιο Αχιλλεούδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα