Το Λάτσιο αποσύρει την υποστήριξή για την ετήσια παρέλλαση ΛΟΑΤΚΙ

Η δεξιά κυβέρνηση της ιταλικής περιφέρειας Λάτσιο γύρω από τη Ρώμη δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρει την υποστήριξή της από την ετήσια παρέλαση LGBT στην πρωτεύουσα, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση από ακτιβιστές για τα δικαιώματα και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Τα δικαιώματα των LGBT και η ισότητα των φύλων στην Ιταλία είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα από τότε που η δεξιά πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι ανήλθε στην εξουσία πριν από περίπου επτά μήνες, δεσμευόμενη να καταπολεμήσει αυτό που αποκάλεσε το «LGBT λόμπι».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters,

π πρόεδρος της περιφέρειας του Λάτσιο Φραντσέσκο Ρόκα, υποστηριζόμενος από το κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας  της Μελόνι, εξελέγη τον Φεβρουάριο, εκδιώκοντας την πρώην κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Η περιφερειακή κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν μπορούσε πλέον να υποστηρίξει την εκδήλωση «Roma Pride», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, επειδή οι διοργανωτές είχαν υποστηρίξει δημόσια την παρένθετη εγκυμοσύνη, η οποία είναι παράνομη στην Ιταλία.

Η κυβέρνηση της Μελόνι έχει πει στους δημάρχους να σταματήσουν να εγγράφουν τα παιδιά ομόφυλων γονέων και ο κυβερνητικός συνασπισμός της έχει παρουσιάσει νομοσχέδιο με στόχο τη δίωξη ζευγαριών που πηγαίνουν στο εξωτερικό για να αποκτήσουν μωρό μέσω παρένθετης μητέρας, στοχεύοντας κυρίως τα γκέι ζευγάρια.

Ο Μάριο Κολαμαρίνο, εκπρόσωπος της παρέλασης, είπε ότι ο Ρόκα υποχώρησε στις πιέσεις του καθολικού συντηρητικού λόμπι Pro Life and Family και πρόσθεσε ότι η εκδήλωση θα αψηφούσε την απόφασή του συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί το λογότυπο της περιφερειακής κυβέρνησης.

Το Pro Life and Family χαιρέτισε την κίνηση του Λάτσιο και είπε ότι θα «συνεχίσει να παρακολουθεί» την περιφερειακή κυβέρνηση για να αποτρέψει να γίνει «όχημα για το φύλο και την ιδεολογία LGBT».

Η απόφαση του Ρόκα αντιμετωπίστηκε με μια χορωδία διαμαρτυρίας από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος PD της Ρώμης Roberto Gualtieri είπε ότι το Δημαρχείο έδωσε την πλήρη υποστήριξή του στην εκδήλωση Roma Pride, η οποία ήταν «σημαντική για την LGBT+ κοινότητα και όλους τους πολίτες που καταπολεμούν τις διακρίσεις».

Εντομεταξύ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Μελόνι θα προωθήσει τον «Μήνα Περηφάνειας της Οικογένειας», κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβαβαιωθεί από κανένα ιταλικό Μέσο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα