Το Μεξικό δέχθηκε κι άλλους Αφγανούς δημοσιογράφους που διέφυγαν από τη χώρα

Το Μεξικό δέχθηκε χθες, Κυριακή, 86 εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης και τα μέλη των οικογενειών τους από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς περισσότεροι Αφγανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που έφτασαν στο Μεξικό με την πιο πρόσφατη πτήση εργάζονταν για την εφημερίδα The Wall Street Journal στο Αφγανιστάν, αναφέρει η μεξικανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Αυτοί έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού και ήταν η τρίτη ομάδα

που δέχθηκε η χώρα από τότε που άρχισαν οι απομακρύνσεις από το Αφγανιστάν.

Το Μεξικό χαρακτήρισε την υποδοχή ανθρώπων από το Αφγανιστάν "πολιτική απόφαση" που υλοποιείται σε πλήρη συμμόρφωση με την ιστορική παράδοση της χώρας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Η κυβέρνηση του Μεξικού (...) επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να παρέχει προστασία και βοήθεια για ανθρωπιστικούς λόγους --στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της-- σε ανθρώπους από αυτήν τη χώρα, η ζωή και η ακεραιότητα των οποίων βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο".

Την περασμένη εβδομάδα, το Μεξικό δέχθηκε 124 εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης και τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων των New York Times.

Εκπρόσωπος του Dow Jones δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση αυτή εκτός ωραρίου εργασίας, αλλά ο όμιλος σημείωνε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ότι, μαζί με άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, είναι "προσηλωμένος στην εγγύηση της μακροπρόθεσμης ασφάλειας αυτών που διακινδύνευσαν τα πάντα για να υποστηρίξουν την δημοσιογραφία".

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απομάκρυναν περίπου 114.400 ανθρώπους από το Αφγανιστάν, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ξένοι υπήκοοι και ευάλωτοι Αφγανοί που φοβούνται ότι θα υποστούν διώξεις υπό την εξουσία των Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα