Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 401-500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

O οργανισμός Times Higher Education ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για την κατάταξη THE World University Rankings 2023, στην οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 401-500 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά που το Πανεπιστήμιο Κύπρου

περιλαμβάνεται στην κατάταξη ΤΗΕ World University Rankings, γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία και απόδειξη της σταθερής ποιότητας και αριστείας του ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται, Η επιτυχία αυτή ακολουθεί την πρόσφατη συμπερίληψη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην πλέον απαιτητική κατάταξη Πανεπιστημίων, τη Λίστα της Σαγκάης όπου κατετάγη στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως, για πέμπτη διαδοχική χρονιά. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για ακόμα μια χρονιά κατατάσσεται στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και στις τρεις βασικές λίστες κατάταξης, αφού τον Ιούνιο και η Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings, κατέταξε το Πανεπιστήμιο στην 473η θέση παγκοσμίως.

Η επίδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου πέτυχε βελτίωση της βαθμολογίας του στις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες οι οποίες αξιολογούνται από το Times Higher Education, στην κατηγορία “teaching” η απόδοσή του παρέμεινε σταθερή.

Στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετέχοντας στις διεθνείς αξιολογήσεις, είναι η συνεχής βελτίωσή του σε όλα τα επιστημονικά πεδία και για αυτό, όπως αναφέρεται, συνειδητά επιλέγει να αξιολογούνται όλες οι Σχολές και Τμήματα που διαθέτει, παρόλο που το γεγονός αυτό δεν ευνοεί την επίτευξη της καλύτερης δυνατής βαθμολογίας στις αξιολογήσεις. 

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Πρύτανης Τάσος Χριστοφίδης σημείωσε ότι, οι κατατάξεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης και στοχασμού για τα ίδια τα πανεπιστήμια. Είναι, επίσης, λίστες που παρακολουθούν τόσο υποψήφιες/οι φοιτήτριες/τές κατά την επιλογή του πανεπιστημίου στο οποίο θα φοιτήσουν, αλλά και υποψήφιες/οι ερευνήτριες/τες και προσωπικό που ενδιαφέρεται να εργαστεί στην Ακαδημία.

«Είναι συνεπώς σημαντικό να εστιάσουμε στην εξωστρέφεια του οργανισμού και στον διεθνή προσανατολισμό του κι αυτό επιβάλλει την άμεση συζήτηση και κατάληξη με τη Βουλή σε σχέση με τους κανονισμούς προσφοράς ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα, εάν πραγματικός στόχος είναι η προβολή της Κύπρου ως περιφερειακού και διεθνούς κέντρου ανώτερης εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα