Το Πανεπιστήμιο Κύπρου για φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από το άκουσμα του Brexit αρκετοί γονείς αλλά και φοιτητές ανησυχούν για το τι θα γίνει με το μέλλον τους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πολλοί είναι οι φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με χρηματοδότηση των διδάκτρων τους από το λεγόμενο φοιτητικό ευρωπαϊκό δάνειο, που προσφέρει η Κυβέρνηση της Αγγλίας σε Ευρωπαίους φοιτητές.

Η ενημέρωση που υπάρχει σύμφωνα και με την εφημερίδα Independent, είναι ότι η ίδιοι οι Βρετανοί θα επιδιώξουν ομαλή ρύθμιση σε σχέση

με τους φοιτητές καθώς αποτελούν ένα τεράστιο κονδύλι στη Βρετανική οικονομία και δεν υπάρχει πρόθεση να πληγούν, οι ευρωπαίοι φοιτητές.

«Κάθε χρόνο, τα πανεπιστήμια παράγουν πάνω από £73 δισεκατομμύρια για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ υποστηρίζουν σχεδόν 380.000 θέσεις εργασίας», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που συστήνουν οι αρχές είναι ψυχραιμία και να αποφευχθούν οι κινήσεις πανικού, οι οποίες στο τέλος ενδεχομένως να είναι επιζήμιες για τους φοιτητές.

Ευχέρεια μετεγγραφής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την ετοιμότητα του για ομαλή απορρόφηση, μέσω μετεγγραφών, των Κύπριων φοιτητών οι οποίοι θα επηρεαστούν από το Brexit ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στην περίπτωση που Κύπριοι φοιτητές επηρεαστούν σε βαθμό που θα αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τότε θα υπάρξει δυνατότητα να καταθέσουν, προς εξέταση, αίτηση μετεγγραφής προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Εντός των ερχόμενων ημερών θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τη διαδικασία των μετεγγραφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα