Το πάρτυ του ΣΑΠΑ με επιχορήγηση από τα σωθικά μας

Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες απο τότε που ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε επι λέξει: «Υπήρξε ένα πάρτυ, για δέκα χρόνια κάποιοι έτρωγαν με τις κουτάλες. Δεν είναι δυνατό κάποιοι λειτουργοί να έβλεπαν και να μην έκαναν τίποτα. Μεγάλη η διαφθορά για πολλά χρόνια. Οι θεσμοί του κράτους δεν δούλεψαν σωστά. Το πάρτυ ξεκίνησε από το 2000.»

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της διαπλοκής με οικονομικούς όρους, να αναφέρουμε ότι το έργο από τα 135 εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε να στοιχίσει, τελικά μας στοίχισε 200 εκατομμύρια.

Αγαπητοί συμπολίτες, μας έκλεψαν 65 εκατομμύρια και πολλοί από σάς κάνατε

χειραψίες και φιλοφρονήσεις με τον τέως δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα μετά την παραδοχή του, ακόμη και μέχρι την τελευταία μέρα της ελευθερίας του, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι Βέργας και Μαλεκκίδης παραδέχθηκαν μίζες πέριξ του 1ος εκατομμυρίου, σημαίνει οτι από ένα συνδυασμό υπερχρεώσεων και μιζών λείπουν 64 εκατομμύρια. Υπάρχει τρόπος για να ανακαλύψουμε αν οι υπερχρεώσεις που πληρώσαμε και καλούμαστε να πληρώσουμε, όντως δικαιολογούνται. Ειδικοί των σχετικών επαγγελμάτων μας πληροφορούν οτι το εκτελεσθέν έργο μπορεί να επαναμετρηθεί με ακρίβεια, φτάνει να γίνει με σωστό προγραμματισμό και κυρίως από άτομα ή οργανισμούς που δεν είναι ήδη εμπλεκόμενοι. Έτσι θα μάθουμε το πραγματικό κόστος των εργασιών που υπερχρεώθηκαν, θα δούμε αν πράγματι εκτελέσθηκαν οι εργασίες που έπρεπε. Είναι εισήγηση μου όπως γίνει συνεννόηση μεταξύ ΣΑΠΑ, Δήμου Πάφου και κράτους, όπως το 1 εκατομμύριο που επέστρεψαν οι Μαλεκκίδης και Βέργας (έστω σε μορφή ακινήτων) χρησιμοποιηθεί για την αμοιβή διαφόρων ομάδων ειδικών του εξωτερικού που θα εκτελέσουν την επαναμέτρηση. Οι ομάδες αυτές δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε με καμία κυπριακή εταιρία για να περιορίσουμε την πιθανότητα διαπλοκής.

Μια τόσο απλή πρόταση και δεν βρέθηκε ένα κόμμα να την συγκεκριμενοποιήσει και να την προωθήσει. Εκτός από γενικά ευχολόγια, καμία δράση από κανένα. Δεν φταίει κανένας άλλος, οι πολίτες φταίνε που αδιαφορούν. Το ότι ο τέως δήμαρχος Πάφου για μέρες τριγυρνούσε τις καφετέριες της Πάφου χωρίς φόβο για να κάνει ττόκκες, χωρίς να ανησυχεί καθόλου οτι κάποιος θα του επιτεθεί, ούτε κάν φραστικά είναι λόγω αυτής της αδιαφορίας. Δεν είναι ένδειξη πολιτισμού να καταδέχεσαι την παρουσία του κλέφτη στο χώρο που κυκλοφοράς. Είναι το αντίστοιχο του να απολογείσαι στον διαρρήκτη επειδή τον δυσκόλεψε η παραβίαση της πόρτας του σπιτιού σου.

Έτσι είναι δυστυχώς αγαπητοί μου συμπολίτες. Όταν εσείς όχι μόνο ανέχεστε αλλά κάνετε και χειραψίες με τους διάφορους Βέργες ανάμεσα μας, όχι μόνο δεν θα ξαναδούμε τα 64 εκατομμύρια του ΣΑΠΑ, αλλά ούτε ποτέ θα μάθουμε για τα τόσα άλλα εκατομμύρια που μας κλέψανε στο παρελθόν (αφού σχεδόν κανένα έργο δεν ολοκληρώθηκε εντός προυπολογισμού και προσφοράς) αλλά και θα συνεχίσουν να μας κλέβουν. Στο χέρι μας είναι να πιέσουμε όσους ψηφίσαμε για τα πιο πάνω. Μόνοι τους δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν.

Ταλαιπωρημένος φορολογούμενος πολίτης

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του SigmaLive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα