Το πεντάλεπτο ξέσπασμα έφερε προβάδισμα

Ο ΑΠΟΕΛ με απανωτά γκολ των Βάντερ, Ορλάντι κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα της Σαλαμίνας

ΑΠΟΕΛ 2
69’ Βάντερ, 74΄ Ορλάντι
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1
25’ πεν. Κολοκούδιας

Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΑΠΟΕΛ να φέρει τα πάνω-κάτω κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Γύρισε το σε βάρος του 0-1 (πέναλτι Κολοκούδια), το έκανε 2-1

και έχει προβάδισμα για να περάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κόκα-Κόλα. Βάντερ και Ορλάντι σκόραραν για τους νικητές. Θα σταθούμε στο 1ο γκολ.

Ήταν αριστούργημα, ήρθε σε σημείο που ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να ανεβάσει ταχύτητα και να γίνει πραγματικά επικίνδυνος και άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ο ΑΠΟΕΛ υστέρησε, όπως ανέφερε και ο Εφραίμ υπήρχε μία νωθρότητα, αλλά ακόμη και έτσι βρήκε τις λύσεις. Η νίκη πάντως μπορεί να έχει και κόστος, αφού έφυγαν τραυματίες οι Μιλάνοφ, Βάντερ.

Η Νέα Σαλαμίνα στάθηκε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα. Διαχειρίστηκε καλά το προβάδισμά της για 45 αγωνιστικά λεπτά, έδειξε αποθέματα στα τελευταία λεπτά και απείλησε με ισοφάριση. Οι πιθανότητές της για πρόκριση μειώθηκαν, αλλά εκτός έδρας γκολ της δίνει προοπτική να κυνηγήσει την ανατροπή σε μία εβδομάδα.

Το 90λεπτο
Ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε από την αρχή να βάλει πιέσεις στη Νέα Σαλαμίνα και κέρδισε άμεσα μέτρα, εντούτοις δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, παρόλο που στα πρώτα 15΄ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής. Η Νέα Σαλαμίνα αμύνθηκε σωστά στην πλευρά της, αδυνατούσε όμως να βγάλει σωστά την μπάλα μπροστά. Παρά την εικόνα αυτή, προέκυψε γκολ και μάλλον από τη πλευρά που ήταν λιγότερο αναμενόμενο.

Στο 25΄ ο Μιλάνοφ αδράνησε χωρίς πίεση με την μπάλα στα πόδια και ανέτρεψε τον Κολοκούδια στην περιοχή. Ο παθών εκτέλεσε από τα 11 βήματα και έδωσε προβάδισμα στη Σαλαμίνα. Χλιαρή η αντίδραση των γηπεδούχων, που δεν είχαν ουσιαστική απάντηση και χρειάστηκαν 20 λεπτά για να φτιάξουν μεγάλη ευκαιρία. Άγγιξαν τα γκολ πριν από την ανάπαυλα με το δοκάρι του Βινίσιους, αλλά ήταν εμφανές πως έπρεπε να ανεβάσουν ρυθμό στην επανάληψη για να αλλάξουν τα αρνητικά δεδομένα.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε καλά στην επανάληψη με πιο καλό ρυθμό και έστειλε νωρίς προειδοποίηση. Εγκαταστάθηκε πέριξ της περιοχής της Σαλαμίνας, πέρασε μπάλες μέσα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν λύσεις αναχαίτισης, ειδικά από την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ επέλεξε να βγάζει σέντρες παρά να παίξει κάθετα. Η μεγάλη ευκαιρία (Σωτηρίου) ήρθε από στατική φάση.

Ο Κρίστιανσεν έκανε δύο απανωτές αλλαγές, βάζοντας πιο επιθετικό χαφ στον άξονα (Ορλάντι αντί Βινίσιους) και Αλωνεύτη (αντί Βάντερ). Πριν καλά-καλά περάσουν μερικά λεπτά και να προσαρμοστεί η ομάδα, έφυγε τραυματίας ο Μιλάνοφ. Η Νέα Σαλαμίνα βγήκε από το καβούκι της μετά το 60΄, είχε και αυτή τη στιγμή της με τον Κολοκούδια.

Ο Κρίστιανσεν επέλεξε να ρίξει σαν 3η αλλαγή τον Εφραίμ, γύρισε το σύστημά του σε 3-5-2 και έδωσε σύνθημα για φουλ επίθεση. Δεν χρειάστηκε το πλάνο για την ισοφάριση, αλλά η έμπνευση του Βάντερ και το καταπληκτικό γκολ του. Με το 1-1 και τον ΑΠΟΕΛ να έχει πολλές επιθετικές επιλογές, η ανατροπή έγινε άμεσα (μόλις 5 λεπτά μετά) με τον Ορλάντι, και η ζυγαριά της πρόκρισης γύρισε προς την απέναντι πλευρά.

Υπήρχαν και άλλα συμβάντα μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ο Εφραίμ άγγιξε το γκολ, ενώ αμέσως μετά παραλίγο να πιάσει τόπο η αλλαγή του Μακρίεφ, με τον Βούλγαρο να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά. Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά, αφού αποχώρησε τραυματίας ο Βάντερ. Η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε, απείλησε άλλες δύο φορές, αλλά δεν σκόραρε.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ (66΄ Εφραίμ), Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους (61΄ Ορλάντι), Γιαννιώτας (61΄ Αλωνεύτης), Βάντερ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Ελευθερίου, Άντονιτς, Γκράσι, Τσίνα, Νεάγκου, Φούσκο, Μπεμπέ, Κωνσταντίνου, Αμπελάιρας (77΄Μακρίεφ), Κολοκούδιας (70΄ Σκοπελίτης).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄ Ο Σωτηρίου αξιοποίησε λάθος στην αντίπαλη άμυνα, αλλά σούταρε ψηλά έξω από καλή θέση.
13΄ Ο Μιχαήλ απέκρουσε δυνατό σουτ του Ντε Καμάργκο.
24΄Απρόσεκτα ο Μιλάνοφ ανέτρεψε τον Κολοκούδια και ο Ψευδιώτης ορθά έδωσε πέναλτι.
25΄ Εύστοχος ο Κολοκούδιας έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 0-1.
27΄ Εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση ο Βάντερ, αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
30΄ Κεφαλιά του Σωτηρίου, δεν ανησύχησε ο Μιχαήλ.
44΄ Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ μετά από κοντινή κεφαλιά του Ντε Καμάργκο.
49’ Ο Βάντερ πλάγια αριστερά, πιάνει δυνατό βολέ, ο Νεοφύτου διώχνει με γροθιές.
57΄ Φάουλ του Μοράις, κεφαλιά από τον Σωτηρίου χωρίς μαρκάρισμα, η μπάλα περνά έξω.
64΄ Διαγώνια μπαλιά του Αμπελάιρας, αδυνατεί να πλασάρει ο Κολοκούδιας.
69΄ Καταπληκτικό γκολ από τον Βάντερ, από την γωνία της περιοχής. Έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα της εστίας για το 1-1.
74΄ Ο Ορλάντι σουτάρει από τη γραμμή της περιοχής, η μπάλα αλλάζει πορεία αφού κτύπησε στον Σκοπελίτη και κατέληξε στα δίχτυα (2-1).
78’ Κεφαλιά του Ντε Καμάργκο λίγο έξω.
85΄ Έξυπνο σουτ του Εφραίμ, η μπάλα στο δοκάρι του Μιχαήλ.
86΄ Κεφαλιά από πολύ καλή θέση του Μακρίεφ, δεν βρίσκει στόχο.
89΄ Βολίδα του Σκοπελίτη, με υπερένταση σε κόρνερ ο Πάρντο.
90’ Κεφαλιά του Κωνσταντίνου, αποκρούει ο Πάρντο.

Κλείνει ο Τζαβέλλας
Μετά το ναυάγιο με τον Γιαμπερέ, ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε άμεσα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα θωρακίσει την άμυνά του με τον έμπειρο Ελλαδίτη άσο Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είναι πιθανή η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές και, εκτός απροόπτου, θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αντικαταστήσει τον Καρλάο.

Keywords
Τυχαία Θέματα