Το «θέατρο του παραλόγου» με την πρώην Λαϊκή

Την έντονη ανησυχία του για όσα διαδραματίζονται γύρω από το θέμα της διαχείρισης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά την πρωινή συνάντησή τους, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδικών συναντήσεων των δύο αξιωματούχων για αλληλοενημέρωση.

Αυτό που συμβαίνει, είπε ο κ. Ομήρου, είναι ένα θέατρο

του παραλόγου, που με έκπληξη παρακολουθούν οι πολίτες, οι οποίοι διερωτώνται τι ακριβώς συμβαίνει.

Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, δήλωσε, η Αρχή Εξυγίανσης έχει αποτύχει παταγωδώς να προχωρήσει τις διαδικασίες για ικανοποίηση των πιστωτών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της δημοκρατίας την απόδοση της ευθύνης διαχείρισης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και των περιουσιακών της στοιχείων στους πιστωτές της.

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, δήλωσε, μετά από την πλήρη αποτυχία της Αρχής Εξυγίανσης να εκπληρώσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της, όπως καθορίζονται από τη νομοθεσία.

Στο μεταξύ, πρόταση νόμου για ανάληψη της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής από τους κουρεμένους καταθέτες της αναμένεται να καταθέσει αύριο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μία Τράπεζα παραμένει στη διαδικασία εξυγίανσης για δύο χρόνια.

Τη μεταφορά της διαχείρισης στους δικαιούχους φέρεται να προκρίνει και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα