Τον Τζον Όμπι Μίκελ... σκανάρει ο «Θρύλος»!

Μπορεί εν μέσω πανδημίας να μην τσουλάει η μπάλα στο χορτάρι, ωστόσο στα επιτελεία των ομάδων διαθέτουν άπλετο χρόνο για μεταγραφική μελέτη και φροντίζουν να τον αξιοποιούν. Αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο.

Κι ας υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικά αναφορικά με τα (νέα) οικονομικά δεδομένα της επόμενης μέρας, αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας στην μετά – κορωνοϊού εποχή.

Στον Ολυμπιακό έχουν σηκωμένα μανίκια και κάνουν homework σε διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με φόντο το καλοκαιρινό μεταγραφικό

παζάρι.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Τζον Όμπι Μίκελ.

Ο διεθνής Νιγηριανός κεντρικός χαφ και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας του με 89 συμμετοχές (6 γκολ) με το εθνόσημο στο στήθος, έλυσε τον Μάρτιο (λόγω κορωνοϊού) το συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ, έχοντας γράψει 27 συμμετοχές (1944 λεπτά) με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας την φετινή σεζόν.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στην Τσέλσι στην οποία έπαιξε για 11 χρόνια (2006 – 2017) με 249 συμμετοχές και κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ένα Λιγκ – Καπ Αγγλίας, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Γιουρόπα Λιγκ.

Παρεμπιπτόντως το καλοκαίρι του 2006 ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε 17 εκατομμύρια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  για τον τότε 19χρονο Νιγηριανό (δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, παρά μόνο σε κάποιες προπονήσεις το 2004, όταν τον δοκίμασε και διέγνωσε το ταλέντο του ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον), προκειμένου να βάλει τέλος στο δικαστικό σίριαλ εκείνης της περιόδου και να τον προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό των «μπλε».

Μετά από 11 χρόνια στην Τσέλσι ο Τζον Όμπι Μίκελ μετακόμισε στην Κίνα το καλοκαίρι του 2017 για λογαριασμό της Τιεντζίν Τεντά.

Τον Γενάρη του 2019 επέστρεψε στην Ευρώπη και αφού φόρεσε τη φανέλα της Μίντλεσμπρο, έξι μήνες αργότερα μετακόμισε στην Τουρκία για την Τραμπζονσπόρ. 

Το διαζύγιο λόγω κορωνοϊού

Ο διεθνής Νιγηριανός παίκτης προκάλεσε τεράστιο σάλο με το πρόωρο «διαζύγιο» που πήρε από την τουρκική ομάδα τον περασμένο μήνα.

Ο Όμπι Μίκελ επέκρινε από την πρώτη στιγμή δημοσίως τη στάση της τουρκικής λίγκας να συνεχίσει τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, παρά την πανδημία και να μην προχωρήσει στην άμεση διακοπή του πρωταθλήματος.

Η αρχή του τέλους της θητείας του στην Τραμπζονσπόρ καταγράφηκε όταν του ζητήθηκε να αγωνιστεί στο ντέρμπι κορυφής με την Μπασακσεχίρ και ο ίδιος αρνήθηκε μένοντας στον πάγκο.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάνω από τη ζωή. Δεν νιώθω καλά και δεν θέλω ν' αγωνίζομαι σε μια τέτοια κατάσταση. Ο καθένας μας θα πρέπει να είναι σπίτι με τις οικογένειές του και τους αγαπημένους του σε μια κρίσιμη περίοδο.

Η σεζόν θα έπρεπε να διακοπεί από τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τόσο ταραγμένη περίοδος», έγραψε ο Όμπι Μίκελ στη σελίδα του στο Instagram.

Στις 17 Μαρτίου η τουρκική ομάδα προχώρησε σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, σε μία κίνηση που συνδέθηκε με όσα προηγήθηκαν δημόσια από την πλευρά του.

Παρεμπιπτόντως η ομάδα από την Τραπεζούντα εξασφάλισε ότι ο έμπειρος μέσος δεν θα εξασκήσει το δικαίωμα της καταβολής χρημάτων από το διετές συμβόλαιο που υπήρχε εν ισχύ και δέσμευε τις δύο πλευρές.

Ο Ολυμπιακός, το «ψαλίδι» και η Μποταφόγκο

Ο Τζον Όμπι Μίκελ βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας κάτι που έχουν υπόψιν τους στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού.

Μάλιστα οι Πειραιώτες είναι σε θέση να γνωρίζουν πως ο ποδοσφαιριστής έχει αποφασίσει να χαμηλώσει αρκετά τα «θέλω» του συγκριτικά με τα 2,5 εκατ. ευρώ που ήταν οι ετήσιες αποδοχές του στην Τραμπζονσπόρ.

Στον Ολυμπιακό έχοντας φυσικά και το φωτεινό παράδειγμα του Ματιέ Βαλμπουενά, o οποίος παρά τα χρονάκια που «κουβαλούσε» κι αυτός στην πλάτη του ερχόμενος το περασμένο καλοκαίρι από την Τουρκία (μετά τη λύση της συνεργασίας με την Φενέρμπαχτσέ) και κάνοντας…παπάδες με τους «ερυθρόλευκους», εξετάζουν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης Τζον Όμπι Μίκελ εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αφρικανός παίκτης είναι ενήμερος για τις «ματιές» του Ολυμπιακού και παρουσιάζεται θετικός σε πρώτο χρόνο για την μετακόμιση στην Ελλάδα.

Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ομάδα που αυτή την περίοδο κάνει homework για τον Νιγηριανό κεντρικό χαφ.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως πρόσφατα δημοσιεύματα φέρνουν τον έμπειρο παίκτη να βρίσκεται στο «ραντάρ» της Μποταφόγκο, με την βραζιλιάνικη ομάδα να εξετάζει σοβαρά την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας.  

Keywords
Τυχαία Θέματα