Τούντορ: "Εναντίον αυτών των ομάδων πάντα υπάρχει κίνητρο"

Με την αίσθηση της ελπίδας και της προοπτικής ενός θετικού αποτελέσματος ετοιμάζει την ομάδα του ο Ιγκόρ Τούντορ, εν όψει του αυριανού αγώνα της με την Μπορούσια.

Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ δίνει το ρόλο του φαβορί αναμφίβολα στην μεγάλη γερμανική ομάδα αλλά δεν αποποιείται των πιθανοτήτων που έχει η δική του ομάδα στο αυριανό σημαντικό παιχνίδι. Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε για το αυριανό παιχνίδι: “Παίζουμε με το φαβορί

της διοργάνωσης, όχι μόνο του ομίλου, αλλά γενικά αφού έχει τους καλύτερους παίκτες, που υπάρχουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχουν πολλή ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Εμείς ετοιμαζόμαστε να νικήσουμε. Να δούμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε μ΄ αυτούς τους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές”.

Για το αν θα παίξει πιο αμυντικά: “Δεν γίνεται σε κάθε ματς να πας με άλλη φιλοσοφία, θα μπερδέψεις τους παίκτες σου. Αλλά μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές. Να προσαρμοστείς στα δεδομένα ενός αγώνα. Παίζουμε με το φαβορί, αλλά στο τέλος μετράει η ομάδα. Δεν μπορείς να παίξεις μόνο άμυνα, το ποδόσφαιρο έχει και επίθεση. Μπορεί να δουλέψεις λίγο παραπάνω την άμυνα, αλλά εμείς θα μπούμε στο γήπεδο να είμαστε συμπαγείς, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Δεν μπορείς να πεις ότι στον κόσμο υπάρχουν πολλοί παίκτες, που είναι από άλλο πλανήτη. Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Ντόρτμουντ”.

Για τις απουσίες της Ντόρτμουντ: “Είναι κάτι καλό για μας, αλλά έχουν αρκετούς παίκτες για να τους αντικαταστήσουν. Η προσέγγιση του παιχνιδιού δεν αλλάζει”.

Για το αν ο αντίπαλος δίνει επιπλέον κίνητρο: “Όλα τα ματς είναι σημαντικά και σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος. Σε τέτοια ματς όλοι θέλουν να παίξουν. Το να παίζεις εναντίον ομάδων, που έχουν παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ πρόσφατα, που έχουν παίκτες όπως ο Ρόις, ο Μικχταριάν, σου δίνει κίνητρο να παίξεις καλύτερα. Λένε ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αλλά πάντα έχεις να χάσεις τρεις βαθμούς”.

Για το αν πρέπει να κάνει αλλαγές κι ο ΠΑΟΚ: “Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές, να φρεσκάρουμε την ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σε τρεις μέρες άλλο παιχνίδι, αλλά σ΄ αυτό το επίπεδο, για όλους ισχύει αυτό. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι σήμερα τον Ολυμπιακό, πρέπει να βλέπουμε το παιχνίδι, που έρχεται”.

Για το αν η πολυτέλεια της Μπορούσια να ξεκουράζει δικούς της παίκτες σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να το κάνει αύριο, εν όψει μάλιστα και των ντέρμπι που ακολουθούν και για τους δυο μονομάχους του αυριανού αγώνα, είπε: “Έχεις πολλά λεφτά, έχεις και τις λύσεις! Όσο περισσότερα έχεις, τόσο καλύτερους παίκτες μπορείς να αγοράσεις. Στο ποδόσφαιρο σχεδόν όλα έχουν να κάνουν με τα χρήματα. Εμείς αύριο θέλουμε να δείξουμε ότι δεν είναι όλα χρήματα”

Για το αν είναι το πιο μεγάλο ματς της προπονητικής του καριέρας: “Προετοιμάζομαι το ίδιο για όλα τα ματς. Είναι ευχαρίστηση να παίζεις με τέτοιες ομάδες. Αλλά εκείνη τη στιγμή το μυαλό πρέπει να είναι μόνο στο παιχνίδι και στον αντίπαλο, που πρέπει να κερδίσεις.

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα: “Θέλω να κερδίζω, θα δούμε τι θα γίνει”.

Για τον Μπερμπάτοφ: “Θα είναι στην βασική ενδεκάδα. Το είπαμε αυτό”.

Τζαβέλλας: "Δεν θα καταφέρουμε κάτι, αν δεν έχουμε συγκέντρωση"

Πριν τον προπονητή του, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Τζαβέλλας ο οποίος είπε σχετικά για τον αυριανό αγώνα: “Από την αρχή της χρονιάς, ξεκινήσαμε μια δουλειά, δε νομίζω ότι αλλάζουν πράγματα σε τρεις μέρες. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, αλλά θα μείνουμε πιστοί σ΄ αυτά που δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτά, που μπορούμε”.

Για τον στόχο στο παιχνίδι: “Θα θέλαμε τους τρεις βαθμούς, ειδικά μετά την ισοπαλία στην Καμπάλα. Το σημαντικό είναι να παρουσιάσουμε ότι παρουσιάζουμε τελευταία. Να χαρούμε το παιχνίδι, να είμαστε έτοιμοι”

Για το ότι έχει παίξει στην Μπουντεσλίγκα απέναντι και στην Μπορούσια: “Εχω αντιμετωπίσει την Μπορούσια. Είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν θα καταφέρουμε κάτι, αν δεν έχουμε συγκέντρωση. Μπορούμε να πάρουμε κάτι, το πιστεύω. Υπάρχουν κάποια προβλήματα σ΄ αυτή την ομάδα, θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει”.

Για τις απουσίες της Μπορούσια: “Είναι πολύ μεγάλο το ρόστερ της, το ότι λείπουν πέντε είναι καλό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι καλοί. Το σημαντικό είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς στο παιχνίδι. Έχει αδυναμίες η Ντόρτμουντ και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε εκεί”.

Για το αν είναι κίνητρο γι΄ αυτόν και η Εθνική: “Αν δεν ήταν, τι θα ήταν κίνητρο; Με λυπεί αυτό που βλέπουμε τελευταία. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι. Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί. Προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου, να βελτιώνομαι, με έχει βοηθήσει πολύ ο προπονητής και η δουλειά που κάνουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα