Τουρκία: Αρνήθηκαν ανεφοδιασμό στην ισραηλινή εταιρεία El Al - Ποιος ο λόγος

Οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν σε πτήση της ισραηλινής El Al από τη Βαρσοβία προς το Τελ Αβίβ να ανεφοδιαστεί με καύσιμα μετά την αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια της Τουρκίας την Κυριακή για να αποβιβάσει έναν επιβάτη που χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, Τούρκοι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Αττάλειας αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν την πτήση LY5102 προτού μπορέσει να απογειωθεί για το Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η El Al.

«Οι ντόπιοι εργαζόμενοι

αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροπλάνο της εταιρείας, παρόλο που επρόκειτο για ιατρική περίπτωση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο επιβάτης αποβιβάστηκε.

Στη συνέχεια, το αεροπλάνο απογειώθηκε για τη Ρόδο στην Ελλάδα, όπου «θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα πριν απογειωθεί στο Ισραήλ», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι επετράπη στο αεροσκάφος να κάνει επείγουσα προσγείωση για να αφήσει έναν άρρωστο επιβάτη.

«Επρόκειτο να παρασχεθούν καύσιμα στο αεροπλάνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά καθώς η σχετική διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί, ο καπετάνιος αποφάσισε να φύγει μόνος του», δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή.

Δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε διαβεβαιωθεί από τις τουρκικές αρχές ότι θα επιτρεπόταν στο αεροπλάνο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, αλλά στην πράξη δεν συνέβη. Δεδομένου ότι το αεροπλάνο έκαιγε καύσιμα στην άσφαλτο για να διατηρήσει τη λειτουργία του κλιματισμού και άλλων συστημάτων, αποφασίστηκε να απογειωθεί για τη Ρόδο, μια πτήση 40 λεπτών μακριά, και να ανεφοδιαστεί εκεί, πριν ακόμη και αυτή η σύντομη πτήση καταστεί αδύνατη.

Το αεροπλάνο αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν αργότερα την Κυριακή.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι αναμένονταν να περάσουν αρκετές ώρες στο έδαφος στην Τουρκία, και δεν υπήρχε άδεια να φύγουν από το αεροπλάνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης.

Όλες οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ακυρώθηκαν λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου κατά της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Αρνήθηκαν, El Al, #45 Ποιος,tourkia, arnithikan, El Al, #45 poios