Τουρκία: Έκοψαν εκπομπή για αναφορά σε Φαλιαλί και τρομοκρατική ΤΜΤ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκία (RTÜK) ανέστειλε μια εκπομπή για πέντε επεισόδια και επέβαλε πέντε διοικητικά πρόστιμα στο Halk TV. Το πρόγραμμα κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω των σχολίων μιας παρουσιάστριας σχετικά με την Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης (TMT), μια παραστρατιωτική-τρομοκρατική  ομάδα που ιδρύθηκε στην Κύπρο, και την πρόσφατη δολοφονία του αφεντικού του καζίνο Χαλίλ Φαλιάλι. 

«Ο Φαλιαλί συνήθιζε να συστήνεται ως μέλος της Τουρκικής Οργάνωσης

Αντίστασης. Το TMT ήταν μια... ας πούμε, παράνομη και ημινόμιμη οντότητα γνωστή για τις δολοφονίες στο νησί και τη στενή του ενδοχώρα», είπε η Ayşenur Aslan κατά τη διάρκεια εκπομπής την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αφού η Aslan αντιμετώπισε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να την επικρίνουν δημόσια, ο πρόεδρος του RTÜK Ebubekir Şahin ανακοίνωσε ότι ερευνούσαν το πρόγραμμα. 

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Νέα στοιχεία από τις έρευνες για το φόνου του Φάλγιαλι

Απαντώντας στην κριτική, η Ασλάν δήλωσε: «Είπα μια φράση υπό το φως της δολοφονίας του Φαλιάλι χθες. Όχι την οικονομία, τους λογαριασμούς ή την ανεργία... Προφανώς δεν υπάρχει πιο σημαντικό ή σοβαρό πρόβλημα από εμένα. Αν ο Αντιπρόεδρος, Εκπρόσωπος του ΑΚP, Υπουργός Εξωτερικών, η οργάνωση νεολαίας αυτού του κόμματος, ο βουλευτής αυτού του κόμματος μιλούν για σένα με μανία και αν το RTÜK αναλάβει δράση αμέσως, θα θεωρήσεις τον εαυτό σου σημαντικό». 

Το 2021, το RTÜK εξέδωσε 71 πρόστιμα σε πέντε τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του Halk TV, που επικρίνει την κυβέρνηση, ενώ δεν επέβαλε ούτε ένα πρόστιμο σε φιλοκυβερνητικά μέσα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα