Τουρκία: Εντάλματα συλλήψεων σε χρήστες διαδικτύου για «διάδωση» κορωνοϊόυ

Δικαστικά εντάλματα συλλήψεων εναντίον 29 χρηστών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης εκδόθηκαν στην Τουρκία με την δικαιολογία ότι δήθεν προσπάθησαν να διαδώσουν ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον τούρκο δημοσιογράφο Ιlhan Tanir.

Εντωμεταξύ οι εταιρείες Pegasus Airlines της Τουρκίας ανακοίνωσαν μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθώς και συχνότερη απολύμανση των αεροπλάνων

Την ίδια ώρα Tούρκοι αξιωματούχοι προστατεύουν τον Ερντογάν από

τον κορωνοϊό παρακολουθώντας τους ανθρώπους που τον πλησιάζουν με  θερμικές κάμερες για να δουν όποιον έχει υψηλό πυρετό

Παράλληλα μεγάλες ουρές  σχηματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Άγκυρας μπροστά από τα καταστήματα που πωλούν την παραδοσιακή κολόνια,  με λεμόνι  με υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού  με ειδικούς από το εξωτερικo να δηλώνουν πως ο έλεγχος από την Τουρκία  των δοκιμών κοροναϊού τροφοδοτεί ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων.

«Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει κάνει περίπου 2.500 δοκιμές. Η έλλειψη τυχόν εντοπισμένων περιπτώσεων προκάλεσε υποψία, διότι αν η δοκιμασία είναι αρνητική, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αποδειχθεί ότι η δοκιμή μπορεί να είναι θετική», δήλωσε ο Δρ. Ergin Koçyıldırım, χειρούργος και βοηθός καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Pittsburg στην Ahval.

Μια πηγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε στην Ahval ότι η τουρκική κυβέρνηση ελέγχει τη διανομή των τέστ και δεν επιτρέπει στα νοσοκομεία να παραγγέλνουν ανεξάρτητες εναλλακτικές λύσεις.

Η Τουρκία έχει πει ότι τα δικά της  εργαλεία ανίχνευσης ιών είναι ταχύτερα και πιο ακριβή ενώ τα περισσότερα κιτ ανίχνευσης γενικά δίνουν αποτελέσματα δοκιμών σε περίπου 24 ώρες.

 Η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα κιτ της - που παράγονται στην Τουρκία από μια ιδιωτική εταιρεία και χρηματοδοτούνται από το κράτος - μπορούν να παράγουν αποτελέσματα σε 90 λεπτά.

Παρά τους ισχυρισμούς του τουρκικού  υπουργείου Υγείας ότι έχουν εξαχθεί τουρκικά κιτ ανίχνευσης τουρκικού κορωνοϊού σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Koçyıldırım δήλωσε ότι - εξ όσων γνωρίζει - δεν υπήρχε ούτε ένα ίδρυμα ή εργαστήριο στη χώρα αυτή που να χρησιμοποιεί τις δοκιμές.

Ο Koçyildırım είπε επίσης ότι η λογοκρισία της πληροφορίας από την τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε τους πολίτες της να λαμβάνουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και ήταν μια καταστροφή που αναμένεται να συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα