Τουρκία: Έως 20 χρόνια φυλάκιση για 16 ύποπτους «κατασκόπους της Μοσάντ»

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διενεργήθηκε σε βάρος 16 υπόπτων στην Τουρκία, οι οποίοι, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, συνδέονται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad. Σύμφωνα με την Milliyet, οι ύποπτοι  έχουν αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες και έγγραφα για το Ισραήλ και στο κατηγορητήριο ζητήθηκε να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 20 ετών για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία».

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης είχε ξεκινήσει διαδικασία έρευνας εναντίων της Mossad σχετικά

με την πληροφορία ότι τα άτομα που συνδέονται με την Τουρκία έλαβαν πληροφορίες και έγγραφα για το Ισραήλ επικοινωνώντας με Σύρους και Παλαιστίνιους υπηκόους στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οργανώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, 16 ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Η έρευνα σε βάρος των υπόπτων έχει ολοκληρωθεί. Στο κατηγορητήριο, καθορίστηκε ότι το άτομο ή τα άτομα που συνδέονται με τη Μονάδα Πληροφοριών του Κράτους του Ισραήλ διέπραξαν το έγκλημα «Πολιτικής Κατασκοπείας» στην Τουρκία στο πλαίσιο των μελετών που ξεκίνησε «ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών, ο οποίος είναι ένας από τους θεσμούς που εργάζονται για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα του Κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας».Αναφέρθηκε ότι η εισαγγελία ενημερώθηκε μέσω του Κλάδου της Αντιτρομοκρατικής και ότι ξεκίνησαν προσπάθειες για τη σύλληψη των υπόπτων που ταυτοποιήθηκαν στη συνέχεια.

MİT operasyonuyla yakalanan MOSSAD casusları hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı https://t.co/Mws84sWwq0

milliyet.com.tr (@milliyet) December 3, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα