Τουρκία: Οι διπλοί μισθοί των «πιστών» γραφειοκρατών του ΑΚΡ

Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της αντιπολίτευσης καταγγέλλει σήμερα ότι, ενώ ο λαός συνθλίβεται από την πανδημία και την οικονομική κρίση, ορισμένοι γραφειοκράτες σε ανώτατες θέσεις στον κρατικό οργανισμό λαμβάνουν μισθούς τόσο από το κράτος όσο και από οργανισμούς, στους οποίους έχουν διοριστεί για να αυξάνουν το… κομπόδεμά τους. Πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, τωρινοί υφυπουργοί, υπάλληλοι του προεδρικού μεγάρου, ακόμη και συγγενείς αυτών των προσώπων βρίσκονται στο pay

roll τεράστιων εταιρειών.

H πρώην υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσούκ, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του εργοστασίου σιδήρου και χάλυβα Karabük (KARDEMİR), λαμβάνοντας μισθό 39.423 λίρες (3.900 ευρώ) το μήνα. «Ο διορισμός της Σελτσούκ αποκαλύπτει πώς το παλάτι έχει τοποθετήσει τα στελέχη του παντού», σχολιάζει η «Τζουμχουριέτ».

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Ντενίζ Γιαβουζλίμ σχολίασε ότι: «Εκείνοι που αναλαμβάνουν πολλά καθήκοντα ταυτόχρονα και δεν μπορούν να εκπληρώσουν το βασικό τους καθήκον, καταστρέφουν τον λειτουργικό μηχανισμό του κράτους και το καθιστούν μη λειτουργικό. Τα κρατικά ιδρύματα και ο ιδιωτικός τομέας βρίσκονται υπό την κατοχή μιας στενής ομάδας του ΑΚΡ».

Διαβάστε ακόμη: Καλίν: 5 μηνύματα για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, ΑΚΡ,tourkia, akr