Τουρκοκυπριακός τύπος: Τα αποτελέσματα των παράνομων δημοτικών εκλογών

Τα αποτελέσματα των παράνομων δημοτικών εκλογών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, ενώ γίνεται σύγκριση με τις «γενικές εκλογές» Ιανουαρίου και αναφορά στην αύξηση των ποσοστών του ΡΤΚ αλλά και στη μείωση των ποσοστών της «κυβερνητικής συμμαχίας».

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Πανηγυρίζουν σήμερα όσοι προηγουμένως κατήγγειλαν δολιοφθορά» αναφέρεται στις «τοπικές εκλογές» στα κατεχόμενα και γράφει ότι πολλοί «ψηφοφόροι» επέλεξαν να ψηφίσουν τους «υποψηφίους» της αρεσκείας τους και όχι τους «υποψηφίους» του κόμματος που υποστηρίζουν, ενώ ανακοινώθηκαν

και τα αποτελέσματα για τα μέλη των «δημοτικών συμβουλίων». Δημοσιεύει ακόμα δηλώσεις της «πρόεδρου» του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου» Ναρίν Φερντί Σεφίκ σχετικά με τις παράνομες εκλογές. Γράφει ακόμα ότι ο Μεχμέτ Χαρματζί, ο οποίος επανεκλέγη στην «δημαρχία» της κατεχόμενης Λευκωσίας είπε ότι η νίκη του είναι μήνυμα των πολιτών προς τα κόμματα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προς εποχή δύο κομμάτων» αναφέρει ότι το ΚΕΕ και το ΡΤΚ είναι τα δύο επικρατέστερα κόμματα στις "εκλογές" των «κοινοτικών» και «δημοτικών συμβουλίων», σύμφωνα με τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών της 25ης Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει ότι λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρο ξεριζώθηκε και προκάλεσε ζημιές σε οικία στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη πρωταθλητή πυγχμάχου, ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκε και κτύπησε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και «αστυνομικούς».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μπροστά το ΚΕΕ, ακολουθεί αμέσως το ΡΤΚ» αναφέρεται στα αποτελέσματα των «δημοτικών εκλογών» στα κατεχόμενα και γράφει ότι πρώτο είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τα μέλη των «κοινοτικών» και «δημοτικών συμβουλίων» το Κόμμα Εθνικής Ενότητας με 40,9% ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα με 39,5%. Γράφει ακόμα ότι, ο πρωταθλητής πυγχμάχος Μετίν Τουρούντς υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο τμήμα πρώτων βοηθειών με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «ΡΤΚ-ΚΚΔ αύξησαν τα ποσοστά τους, τα ποσοστά της τριμελούς συμμαχίας μειώθηκαν» γράφει ότι συγκριτικά με τα αποτελέσματα των «γενικών εκλογών» Ιανουαρίου 2022 τα ποσοστά των κομμάτων κατά τις «δημοτικές εκλογές» έχουν μειωθεί εκτός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας. Η εφημερίδα αναφέρεται και στα αποτελέσματα για τα μέλη των «δημοτικών συμβουλίων» σύμφωνα με οποία προηγείται το Κόμμα Εθνικής Ενότητας με 35,8% ενώ ακολουθεί το ΡΤΚ με 35,4%. Αλλού αρθρογράφοι της εφημερίδας σχολιάζουν τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια με ανήλικα έχασε τον προσανατολισμό της - Τους εντόπισε η Αστυνομία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα