Τούρκος ΥΠΕΞ: Λύση ομοσπονδιακή δύο ιδρυτικών κρατιδίων

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του, κάνει λόγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει ομοσπονδιακή λύση δύο ιδρυτικών κρατιδίων στο πλαίσιο της δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι υπάρχει κοινή πολιτική βούληση για επίλυση του κυπριακού.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας

ότι η επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις είναι απόδειξη ότι και στην ε/κ πλευρά υπάρχει πολιτική βούληση.

Οι χθεσινές δηλώσεις του για το Κυπριακό, δήλωσε, παρερμηνεύθηκαν και ότι η Τουρκία υποστηρίζει ομοσπονδιακή λύση δύο ιδρυτικών κρατιδίων στο πλαίσιο της δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου, που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, δήλωσε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως πρέπει να αποκατασταθεί η Κύπρος ως κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο και φιλικό σε όλους και ιδιαίτερα προς Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

Keywords
Αναζητήσεις
ο τούρκος υπουργός εξωτερικών μεβλούτ τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον έλληνα ομόλογό του νίκο κοτζιά στην άγκυρα.
Τυχαία Θέματα