Τράγκολας:«Η μητέρα της Μαρικάρ μάς ζήτησε με δάκρυα στα μάτια…»

Για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τη μητέρα της Μαρικάρ Βαλντέζ, μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τη μητέρα της άτυχης Μαρικάρ Βαλντέζ, εξήγησε ότι την είχε συναντήσει σε μια σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου ζήτησε να δει τα μέλη της ηγεσίας. Εκεί, σύμφωνα με τον Μάρκο Τράγκολα, η μητέρα της Μαρικάρ

τούς παρακάλεσε να βρουν τη σορό της κόρης της με δάκρυα στα μάτια.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, επεσήμανε ότι «τέτοιου είδους έρευνες, κανένας δεν μπορεί να πει πότε θα έχουν ένα τέλος. Αντιμετωπίσαμε στις 51 ημέρες τεράστιες δυσκολίες. Μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών είχαμε εντοπίσει δύο βαλίτσες. Οπότε είχε γίνει στοίχημα ο εντοπισμός της τρίτης βαλίτσας». Εξήγησε ότι μεγάλο ρόλο είχαν παίξει οι πληροφορίες και τα στοιχεία που λάμβαναν από το ΤΑΕ Λευκωσίας. Όμως, σύμφωνα με τον Μάρκο Τράγκολα, δημιουργήθηκε ένα άγχος ότι δεν έβρισκαν την τρίτη βαλίτσα, αλλά «έπρεπε να επικρατήσει η υπομονή, το κουράγιο και η συνεχής προσπάθεια, που έφερε αποτέλεσμα τελικά».

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι με τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας «το κεφάλαιο της Κόκκινης Λίμνης έχει πλέον τελειώσει, τόσο για μας όσο και για την κοινωνία, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό».

Υπογράμμισε ότι οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη έχουν τελειώσει, αφού όλα όσα είχε υποδείξει το σόναρ είχαν ερευνηθεί και ο έλεγχος που γινόταν χθες ήταν πάνω στους τελευταίους στόχους. Συμπλήρωσε ότι το σόναρ δεν είχε υποδείξει το συγκεκριμένο σημείο, αφού δεν ήταν ικανό να το υποδείξει, επειδή η βαλίτσα βρισκόταν κάτω από τη λάσπη και μόνο με τη μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι δύτες τις τελευταίες 20 ημέρες θα μπορούσε να ανευρεθεί.

Ερωτηθείς για τη θέση της βαλίτσας, εξήγησε ότι, αν και είχε αρκετό βάρος, ρόλο στη μετακίνησή της έπαιξε η άνοση, η αποσύνθεση, αλλά και η πολυομβρία, όπου μπήκαν στην Κόκκινη Λίμνη ρεύματα, τα οποία παρέσυραν την τρίτη βαλίτσα και την έστειλαν στη δυτική πλευρά, ενώ οι άλλες δύο μετακινήθηκαν στην ανατολική πλευρά.

Τόνισε ότι, παρά την ανακούφιση που ένιωσαν για τον εντοπισμό της βαλίτσας, πλέον η αγωνία για τον εντοπισμό της 6χρονης τούς βάζει σε ένα βαθμό υπευθυνότητας και επαγγελματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα