Σεισμός στην Ζάκυνθο- Μετασεισμό ως 6 Ρίχτερ περιμένουν οι ειδικοί

Περίπου 50 σεισμικές δονήσεις μετά τον κύριο σεισμό - Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου – Τι φοβούνται οι επιστήμονες και τι συστήνουν στους κατοίκους – Συνεχείς οι κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο»

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Ζάκυνθος μετά το ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου, τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10).

Η σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01.54

στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος, προκαλώντας, ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, διευκρίνισε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με τους Έλληνες σεισμολόγους, πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ δεν αποκλείουν μετασεισμό που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 6 ρίχτερ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS είχε εκτιμήσει ότι η σεισμική δόνηση -η οποία έγινε αισθητή στην Αθήνα και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και στη γειτονική Ιταλία- ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών. Το ίδιο μέγεθος έδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, με τους κατοίκους τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στη δυτική Ελλάδα να υποστηρίζουν πως η γη συνεχώς τρέμει. Τα επίσημα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρουν ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν σημειωθεί περίπου 50 μετασεισμοί.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα