Τρία βήματα πριν την κούπα (φωτος)

Στην τελική ευθεία πλησιάζει το 15ο διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας καθώς η Μεγάλη Δευτέρα ήταν ημέρα ξεκαθαρίσματος… λογαριασμών. Μέσα από τα παιχνίδια που έγιναν πρωί – απόγευμα, ξεχώρισαν οι ομάδες των προημιτελικών στις ηλικίες από 2001 έως και 2007, με εξαίρεση το 2004 όπου υπάρχουν ακόμα 16 ομάδες ζωντανές στη διοργάνωση. H διοργάνωση ολοκληρώνεται την Μεγάλη Τετάρτη με ημιτελικούς (όπου θα εκκρεμούν) και τους τελικούς, μετά το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, στο 2004 θα γίνουν τη Μ. Τρίτη το πρωί οι αγώνες ΑΕΛCity,

Ακαδημία Ευθυμιάδη – Fun Fever, Διγενής – Ένωση, Ακαδημία Σπόλιαριτς – Φάρμα Χρύση Μιχαήλ, FC United – Professional Academy, ΑΠΟΕΛ (κλ. Πάφου) – Άλσος, Champions Ύψωνα – Nuevo Calcio και Ακαδημία Μάριου Χριστοδούλου – Mavroudes FA. Το απόγευμα θα γίνουν προημιτελικοί.Στους Βενιαμίν του 2008 έγιναν και οι προημιτελικοί τη Μεγάλη Δευτέρα και τα ζευγάρια των ημιτελικά είναι Ολυμπιακός Πειραιώς (Κλ. Λάρνακας/ Λευκωσίας – Αχυρώνα Λιοπετρίου, Ολυμπιακός Πειραιώς (Κλ. Λεμεσού – Αναγέννηση Δερύνειας).

Στο 2001 θα διεξαχθούν προημιτελικοί. Τα ζευγάρια είναι CityΠαναθηναϊκός, ΑΠΟΕΛΟλυμπιακός Λευκωσίας, Αγία Νάπα – Διγενής και ΑΕΛ – Ομόνοια. Η ΑΕΛ είχε κερδίσει πέρσι το τρόπαιο.Προημιτελικοί θα διεξαχθούν στο 2002 και 2003.

Στο 2002 τα ζευγάρια είναι Ακαδημία Ευθυμιάδης – Ολυμπιακός Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση, Ένωση – Nikki Coerver, ΑΕΛ – Ανόρθωση (Κλ. Λευκωσίας). Ο ΑΠΟΕΛ είναι κάτοχος του τροπαίου στην κατηγορία 2002. Στο 2003 τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι Athletico FA – Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ– Ομόνοια (Κλ. Λεμεσού), Ομόνοια – Δόξα και ΑΕΛ – Campus Sportivo.

Στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες (1999, 2000) ολοκληρώνεται την Μεγάλη Τρίτη η φάση των Ομίλων, με τις ομάδες να περνάνε στους ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, με τους τελικούς να είναι ορισμένοι για το απόγευμα.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην ηλικία του 2005 καθώς η Φάρμα Χρύση Μιχαήλ, νικήτρια τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Αγία Νάπα, αποκλείστηκε χάνοντας 3-2 από τον Διγενή, και ενώ από τον Όμιλο είχε περάσει με τρεις νίκες και γκολ 37-0. Τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι Fun Fever – Διγενής, Ανόρθωση– Barcelona FA, Campus Sportivo – Nuovo Calcio, Nikki Coerver – Ολυμπιακός Πειραιώς (Κλ. Αμμόχωστου).

Στην κατηγορία 2006 τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι ΑΠΟΕΛ - City, Παναθηναϊκός – Ακαδημία Ευθυμιάδη, Ομόνοια (Κλ. Λεμεσού)– Barcelona FA και Nuovo Calcio – Olympico. Κάτοχος του τροπαίου είναι η Ακαδημία Ευθυμιάδης. Στο 2007 θα παίξουν στους «8» Campione – Nuevo Campo A, Nuevo Campo B – Fun Fever, Ομόνοια – Ακαδημία Μάριου Χριστοδούλου και Nuovo Calcio – Παραλίμνι Kids Soccer. Το Nuevo Campo σήκωσε πέρσι την κούπα.

Η προσέλευση του κοινού ήταν τεράστια και τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς σχεδόν 200 ομάδες –από τις 303 που ξεκίνησαν- ήταν ακόμα στην Αγία Νάπα. Πλέον όμως συνεχίζουν μόνο 93. Μεγάλοι χορηγοί του Τουρνουά είναι ο ΚΟΤ, η Σχολή ΠΑΣΚΑΛ και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ενώ η διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας, του ΚΟΑ και της ΚΟΠ.

Δεκάδες παλαίμαχοιΜε τόσους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές το Τουρνουά Αγίας Νάπας θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει και ένα μικρό τουρνουά παλαιμάχων. Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γιασεμής Γιασεμάκης, Μάριος Χριστοδούλου, Νίκι Παπαβασιλείου, Μιλένκο Σπόλιαριτς, Χρύσης Μιχαήλ, Φάντζιο Μπούις, Λάμπρος Λάμπρου, Άρσεν Μιχάιλοβιτς, Σάσα Γιοβάνοβιτς, Άγγελος Τσολάκης, Βάσος Μελαναρκίτης, Νεόφυτος Λάρκου, Δήμος Γούμενος είναι μόνο μερικοί από τους πρώην ποδοσφαιριστές που παρελαύνουν καθημερινή από τα γήπεδα, καθώς έχουν πλέον ενεργό ρόλο στο χώρο των ακαδημιών.

ΔιαιτητέςΤους αγώνες σφυρίζουν περίπου 90 διαιτητές. Οι 31 είναι του Οργανισμού REFEX και ήρθαν από έξι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ συνολικά υπάρχουν διαιτητές εννιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Μαζί τους και 4 παρατηρητές διαιτησίες, υπεύθυνοι για να κυλούν όλα ομαλά. Κάθε βράδυ μαζεύονται στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν για ανασκόπηση της ημέρας, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προετοιμασία της επόμενης.Περισσότερες πληροφορίες, αποτελέσματα, φωτογραφίες, βίντεο και αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων στο www.soccerworldcyprus.com και στο https://www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival.

- τέλος -Υπεύθυνος Τύπου: 06/04/2015

Keywords
Τυχαία Θέματα