«Τριτοκοσμικές» συνθήκες Δικαστηρίων – Προσωρινή λύση το Φιλοξενία

«Τριτοκοσμικές» χαρακτηρίζει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος τις συνθήκες που επικρατούν στα Επαρχιακά Δικαστήρια Λευκωσίας. Σε σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο του Ανωτάτου αλλά και τον Δ/ντη Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος κάνει λόγο για έντονη ανησυχία του συλλόγου ως προς κάποιες από τις βασικές πτυχές των προτεινόμενων αλλαγών για μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «Δεν υπάρχουν στέρεες προϋποθέσεις και ενδείξεις ότι η ήδη νοσούσα κτιριακή αλλά και άλλη υποδομή μπορεί να υποστηρίξει τις αυξημένες απαιτήσεις

της μεταρρύθμισης. Ειδικά καθ' όσον αφορά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές, αλλά και για τα υπόλοιπα Δικαστήρια, δεν έχουμε πειστεί, ότι υπάρχει υπολογισμένο, ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο αναβάθμισης της υποδομής κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο προκειμένου να υποστηριχθεί η μεταρρύθμιση».

Στην σχετική επιστολή εκφράζονται επίσης έντονες ανησυχίες για την πρόθεση για λειτουργία των Δικαστηρίων το απόγευμα, αφού το ζήτημα αυτό συνδέεται σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο και με το θέμα της υποδομής και των εύλογων ωρών λειτουργίας και της πρακτικής δυνατότητας των δικηγόρων να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις χωρίς αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα.

Προσωρινή μετακόμιση στο Φιλοξενία

Σε απαντητική επιστολή του, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου αναφέρει ότι το Ανώτατο συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράζονται. Σε ότι αφορά το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου αναφέρει ότι θα υπάρξει «προσωρινή λύση με την παραχώρηση του χώρου του πρώην ξενοδοχείου Φιλοξένεια προς την Δικαστική Υπηρεσία».

Όπως σημειώνεται, υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τον Ιωνά Νικολάου για περάτωση του νέου κτιρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου εντός 4 ετών από σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα