Τσίπρας: Αισθάνομαι υπερήφανος

Για τον αγώνα που δώσαμε πέντε μήνες αισθάνομαι υπερήφανος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στη Βουλή, η οποία εντός ολίγου καλείται να ψηφίσει για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

Δώσαμε μια μάχη δύσκολη όχι μόνο ενάντια στα οργανωμένα συμφέροντα εντός της χώρας. Τα βάλαμε με το διεθνές χρηματοπιστωτικό

σύστημα. Από τη μια ήταν το δίκαιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς. Αφήσαμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας στην Ευρώπη, είπε.

Αυτός ο αγώνας κάποια στιγμή θα φέρει καρπούς στην Ευρώπη, σημείωσε.

Διαβεβαίωσε όλους όσοι έχουν την αίσθηση ότι η κατάληξη αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας σηματοδοτεί την απόλυτη επαναφορά του παλιού σκηνικού, ότι σύντομα θα διαψευστούν. Το παλιό έχει τελειώσει, είπε. Διότι υπάρχει μια διαφορά. Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ σε όσους αντιστέκονται και όσους παραδίδονται αμαχητί.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι "εμείς αποτελούμε εγγύηση στον ελληνικό λαό", ότι δεν θα κουρέψουν ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτός ο τόπος χρειάζεται ελπίδα και προοπτική, χρειάζεται να στηρίξουμε παραγωγικές δυνάμεις, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής μας ομάδας δεν θα κάνουμε πίσω από τον αγώνα για το δίκιο του λαού και των εργαζομένων. Δεν τους κάνουμε τη χάρη να αποτελέσουμε μία μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο, τόνισε.

Δεν θα προσπαθήσω να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Παρά τις δυσκολίες όμως μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα που θα αποκαταστήσουν την πληγωμένη σήμερα περηφάνια του λαού. Ο μεγάλος αντίπαλος είναι, είπε, η ολιγαρχία, τα καρτέλ, η φοροδιαφυγή, διαφθορά, διαπλοκή. Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μπει μια τάξη σε αυτή τη χώρα, είπε.

Βρισκόμαστε στην κρίσιμη ώρα της ευθύνης. Ακουσα, συνέχισε, να μιλούν πολλοί για τον εκβιασμό. Θα ήθελα να ρωτήσω, πιστεύετε ότι είναι πλαστός ή υπαρκτός αυτός ο εκβιασμός; Αναφέρομαι στις επιλογές που είχα μπροστά μου στις 17 ώρες της διαπραγμάτευσης. Η πρώτη να αποδεχτώ μια συμφωνία με την οποία έχω πολλές διαφωνίες. Η δεύτερη ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Υπήρχε και μια τρίτη, η διέξοδος Σόιμπλε , της συναινετικής εξόδου που και τώρα μας την προσφέρει. Βάρυνε η επιλογή της ευθύνης απέναντι στα λαϊκά στρώματα, τη χειμαζόμενη κοινωνία,να μην οδηγηθεί σε μια χειρότερη θέση από αυτήν που είναι τώρα.

Αν θεωρείτε, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός είμαι έτοιμος να συζητήσω τις εναλλακτικές επιλογές. Αν πιστεύετε ότι είναι υπαρκτός τότε πρέπει να μοιραστούμε όλοι το βάρος της ευθύνης. Σε ό,τι με αφορά είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω της ευθύνης αλλά και ο τελευταίος που θα διευκολύνω την απομάκρυνση από αυτά τα έδρανα αυτής της κυβέρνησης, που έδωσε αυτή τη μάχη τη σκληρής διαπραγμάτευσης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα