Τσίπρας: Δε χαρίζουμε σπιθαμή γης – Δε φοβόμαστε κανένα

«Θα μπορούσα να έλθω για να κάνω διάγγελμα, αλλά δεν θα το κάνω», είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του στο Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτό το όμορφο φόντο δεν το βρίσκει κανείς εύκολα. Ξεκαθάρισε έτσι ότι δεν πήγε στο νησί για επικοινωνιακούς λόγους, για να φτιασιδώσει, όπως είπε, κακόμορφα σχέδια, όπως έγινε στο παρελθόν.

Πολλές φορές βρισκόμαστε ενώπιον αδικαιολόγητων και προκλητικών συμπεριφορών από πλευράς των γειτόνων μας, είπε ο Έλληνας

Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο ακριτικό Καστελόριζο. Κάποιες φορές οι πολιτικές ηγεσίες είναι που δεν ακολουθούν, πρόσθεσε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα, και «δεν διαπραγματεύουμε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο. Φυσικά, η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Θέλω σήμερα να στείλω μήνυμα: Δε χαρίζουμε ούτε σπιθαμή γης από τις ακριτικές μας περιοχές», διατράνωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμπληρώσει:

«Φυσικά δεν απειλούμε κανένα, διότι επιδιώκουμε πάντα συνεργασία με τους γείτονές μας. Δε φοβόμαστε κανένα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις που φυλάνε Θερμοπύλες».

Η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη αλλά και ισχυρά ερείσματα και συμμαχίες στη διεθνή κοινότητα. pic.twitter.com/Gb6f9Lrmo4

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 17 Απριλίου 2018 «Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει», υπογράμμισε και εξήγησε ότι η χώρα μας υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες και θα το ξανακάνει με όποιο τρόπο και αν χρειαστείΟ Έλληνας Πρωθυπουργός προέτρεψε τους γείτονες, εννοώντας βέβαια τους Τούρκους αξιωματούχους, ν’ αποφύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις.

«Είχαμε την ατυχία πρόσφατα να χάσουμε ένα ήρωα πιλότο εν ώρα καθήκοντως. Ήταν μία κίνηση καλής θέλησης από Γιλτνιρίμ που πήρε τηλέφωνο για να συλλυπηθεί. Τέτοιες ενέργειες χρειάζονται», υπέδειξε.

«Στέλνω μήνυμα συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η Ελλάδα βρίσκει ξανά λιμάνι, διαβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας

Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από αυτόν τον τόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την έξοδο από τη λιτότητα, σημειώνοντας στην ομιλία του: «Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (...). Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελόριζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας, που κόστισε πολύ».

Μετά από χίλια κύματα, η Ελλάδα βρίσκει ξανά λιμάνι, είπε ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο.

Λιμάνι απάγκιο και ασφαλές -συμπλήρωσε- ώστε να ξεκινήσουμε πλέον ένα νέο ταξίδι, με πυξίδα τις ανάγκες και τα όνειρα αυτού του λαού.

Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Μέλημά μας θα συνεχίσει να είναι η διαμόρφωση θετικής ατζέντας στις διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία, καθώς αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. pic.twitter.com/0aJOdFszr2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 17 Απριλίου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα