Τσίτα τα Γκάζια: Νίκη κορυφής για τον Hamilton

Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και συνολικά 48η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Ουγγαρίας και περνά για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος ο Rosberg, τρίτος ο Ricciardo.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε
στην εκκίνηση τον Ρόσμπεργκ, που είχε την pole position, και έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα, πανηγύριζονας την 48η νίκη της καριέρας του. Τρίτος τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρνο με Red Bull.

Αυτή ήταν η 5η φορά που ο Χάμιλτον παίρνει την πρώτη θέση στο Γκραν Πρι της Ουγγαριας και πλέον κατέχει το ρεκόρ ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ, που έχει 4.

Μεγάλη μάχη έγινε για την 3η θέση ανάμεσα σε Ρικιάρντο (Red Bull) και Φέτελ (Ferrari). Ο οδηγός της Ferrari πίεζε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ρικιάρντο αλλά ο Αυστραλός κατάφερε να κρατήσει την θέση του και να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Έντονη ήταν και η μονομαχία μεταξύ των Φερστάπεν (Red Bull) και Ραϊκόνεν (Ferrari) για την 5η θέση, όπου νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος, με τα μονοθέσια των δύο οδηγών να έρχονται σε επαφή με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία το μπροστινό φτερό του φινλανδού οδηγού. Η βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε με τους Κάρλος Σάινθ Τζ. (Toro Rosso), Φερνάντο Αλόνσο (McLaren), Βάλτερι Μπότας (Williams) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India).

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Mercedes η ξέφυγε με 378 βαθμούς, ενώ η Red Bull με τα σημερινά αποτελέσματα έφτασε του 223 μειώνοντας έτσι στον ένα βαθμό την διαφορά από την δεύτερη Ferrari.

Keywords
Τυχαία Θέματα