Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μύρισε Χριστούγεννα και αρχίζουν οι προετοιμασίες. Το φετινό τραπέζι όμως αναμένεται να είναι ακριβότερο. Ειδικότερα οι αυξήσεις αναμένεται να ανέλθουν στο 20 με 30%.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι μίλησε ο Κώστας Λειβαδιώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Κρεοπωλών, σχετικά με τις τιμές του κρέατος αλλά και την αγοραστική ζήτηση των καταναλωτών. 

Σύμφωνα με τον κ.Λειβαδιώτη, «υπάρχει πράγματι μια μεγάλη δυσκολία όσον αφορά την επάρκεια, τις ποσότητες και την ακρίβεια και στεναχωριόμαστε που βλέπουμε

τον κόσμο να μας λέει πως αυτά είναι τα λεφτά του και ότι θα μειώσει τις ποσότητες που θα αγοράσει».

Από την άλλη μίλησε και για τους παραγωγούς λέγοντας πως «οι παραγωγοί μας παρακαλούν για ανεκτικές τιμές έτσι ώστε να μην κλείσουν τα υποστατικά τους και να μην σταματήσουν το επάγγελμα τους διότι δεν βγαίνουν οικονομικά έτσι ώστε να πληρώσουν τις τροφές που έχουν τις διπλάσιες τιμές  από πέρσι. Μάλιστα μας λένε πως χρωστάνε λεφτά και δεν μπορούν να πληρώσουν».

Σε ερώτημα πως δικαιολογούν οι κρεοπώλεις αυτή την αυξήση στην τιμή, είπε πως «είναι παγκόσμιο το φαινόμενο όσον αφορά το κρέας και παίζει ρόλο και ο διπλασιασμός του ρεύματος αλλά και τα σιτηρά τα οποία έχουν διπλασιάσει τις τιμές».

Σύμφωνα με τον Κώστα Λειβαδίτη ο καταναλωτής τους τελευταίους 3 μήνες ψωνίζει πιο συντηρητικά. Επιπρόσθετα, ο καταναλωτής θα επιλέξει να αγοράσει χοιρινό και κοτόπουλο και όχι αρνί που ήταν ένα πατροπαράδοτο έδεσμα στις γιορτές.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: 

Keywords