Βίντεο δημοσιογράφου oμήρου τζιχαντιστών

Σημείο ζωής έδωσε μετά από 9 μήνες, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Ιάπωνας δημοσιογράφος Ζιουμπέϊ Γιασούντα.

Μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook, χθες, ο Γιασούντα που φαίρεται να απήχθη τον Ιούνιο από το Συριακό παρακλάδι της Αλ Κάϊντα, Αλ Νούσρα, επιχειρώντας να περάσει στη Συρία από την Τουρκία, απευθύνει δυο μηνύματα...

Ένα στην οικογένειά του

Όπως δήλωσε ο Ιάπωνας Όμηρος, Ζιουμπέι Γιασούντα «Σ' αγαπώ γυναίκα μου, πατέρα μου, μητέρα μου, αδελφέ μου... Θέλω να σας αγκαλιάσω! Θέλω να

μιλήσω μαζί σας αλλά πλέον δεν μπορώ. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι να προσέχετε...σας παρακαλώ.

Η ζωή μου, για 42 χρόνια, ήταν πολύ καλή. Ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια... ήμουν τόσο ευτυχισμένος».

Κι ένα στην πατρίδα του όπως λέει ο ίδιος στο βίντεο

Μεταξύ άλλων, ο Ιάπωνας όμηρος ανέφερε πως όταν κάθεσαι εκεί, όπου και αν είσαι, σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο, υποφέροντας από τον πόνο, είσαι πραγματικά μόνος. Κανείς δεν απαντά. Κανείς δεν ανταποκρίνεται. Είσαι αόρατος. Δεν υπάρχεις. Κανείς δεν νοιάζεται για 'σένα. Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά, και κυρίως πόσο αυθεντικό είναι ο βίντεο ακόμη δεν έχει διακριβωθεί.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ιαπωνίας, Γιοσιχιντέ Σούγκα ανέφερε «Με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών της Ιαπωνίας, ως το ανώτατο καθήκον της κυβέρνησης, χρησιμοποιούμε όλα τα δίκτυα ενημέρωσης για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Αναλύουμε το βίντεο, αλλά δεδομένης της φύσης του, θα θέλαμε να μην σχολιάσουμε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στα χέρια τρομοκρατών ο Γιασούντα. Το 2004, είχε ξαναπιαστεί όμηρος στο Ιράκ, μαζί με ακόμα έναν ομοεθνή του, αλλά απελευθερώθηκαν τρεις μέρες μετά.

الصحفي الياباني ياسودا جومبي يوجه رسالة الى اهله واصدقائه من اجل المساعدة باطلاق سراحه. يذكر ان ياسودا خطف في منتصف العام الماضي في ريف جسر الشغور الشمالي.

Posted by ‎طارق عبد الحق‎ on Wednesday, March 16, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα