ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκες δηλώνουν έτοιμες να ντυθούν στο χακί

Έτοιμές να ενισχύσουν την Εθνική Φρουρά με έμψυχο δυναμικό, δηλώνουν αρκετές γυναίκες, καθώς η εξαγγελία του Προέδρου, τις βρίσκει απόλυτα σύμφωνες.

«Εγώ θα πήγαινα. Θα ήταν καλό να ξέρουμε να προστατεύουμε την χώρας μας και να προστατεύουμε και τον εαυτό μας, είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε γυναίκα στο Σίγμα.

Δεν ήταν λίγες και αυτές που δήλωσαν ότι θέλουν να  αποκτήσουν και αυτή την εμπειρία στη ζωή τους.

«Εγώ συμφωνώ. Γιατί όχι; Αφού εμείς οι γυναίκες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Πρέπει να προσφέρουμε στην πατρίδα μας ότι μπορούμε. Οι

άλλες χώρες το κάνουν να το κάνουμε και εμείς, στο Ισραήλ πάνε και στον πόλεμο», τόνισε.

Μία άλλη είπε πως αν θέλουν κάποιες να πάνε. «Δεν ξέρω. Έχω πάει στην Πολιτική Άμυνα, δεν θα προτιμούσα να πάω στο στρατό»   

Άκρως αντίθετο στην εξαγγελία του Προέδρου το ΑΚΕΛ και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων του κόμματος.

«Γι' ακόμα μια φορά  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε πρόχειρα και προφανώς, αυτοσχεδιάζοντας να εξαγγείλει την εθελοντική κατάταξη γυναικών στην Εθνική Φρουρά. Σε κάθε περίπτωση, αν ο στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι να καλύψει έδαφος στο πεδίο της ισότητας, ας ξεκινήσει από άλλους τομείς που έχουν σαφώς προτεραιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, η στράτευση των γυναικών θα είναι σε εθελοντική βάση με ελάχιστη θητεία τους έξι μήνες και μέγιστη τους 14. Το θέμα αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σε λίγες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Πώς οι γυναίκες μπορούν να ενισχύσουν την Εθνική Φρουρά; Τι απαντά ειδικός

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΙΝΤΕΟ, Γυναίκες,vinteo, gynaikes