Βλέπει τον Έλληνα ΥΠΕΞ η Λουτ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν σήμερα στην Ουάσιγκτον η Τζέιν Χολ Λουτ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε την ανάγκη λύσης του Κυπριακού, βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.

Στις 12 Απριλίου εξάλλου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη άτυπη συνάντηση μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας, σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικών, για το θέμα των εγγυήσεων στην Κύπρο.

Η

συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ και του Έλληνα ΥΠΕΞ πραγματοποιείται στο περιθώριο επίσκεψης του κ. Κατρούγκαλου στις ΗΠΑ και ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν την κάθοδο της κα Λουτ στην Κύπρο.

Η Τζειν Χολ Λουτ αναμένεται αύριο στο νησί, ενώ για την Κυριακή ορίστηκε η συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιδίωξη της Λευκωσίας είναι να υπάρξει μια κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κα Λουτ και του κατοχικού ηγέτη, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αποδέχεται ο Μουσταφά Ακιντζί.

«Μια κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κ. Λουτ δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα άλλο, από το να δώσει εσφαλμένη αντίληψη στο κοινό, ότι κάτι συμβαίνει, ενώ συνεχίζεται η αρνητική στάση του Προέδρου Αναστασιάδη» υποστήριξε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Για την τ/κ πλευρά –είπε- οι διαπραγματεύσεις απλώς για χάριν τον διαπραγματεύσεων έχουν τελειώσει.

«Εμείς δίνουμε σημασία σε διαδικασία, που δεν είναι ανοικτού τέλους και η πολιτική ισότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατοχικός ηγέτης.

Την ελπίδα όπως υπάρξει κοινή συνάντηση της Τζειν Χολ Λουτ με τον κατοχικό ηγέτη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιδιώκει αυτή τη συνάντηση λόγω του ότι υπάρχει διαφωνία επί των όρων αναφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα