Βόμβα Ερντογάν:"Εσείς το δρόμο σας και εμείς το δικό μας"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχαιρέτισε και δημοσίως τον πρωθυπουργό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη μετά την προσευχή της Παρασκευής, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε και την πρώτη ‘βόμβα’ σε σχέση με τις βίζες και τη συμφωνία με την Ε.Ε.

Βίζες – Ε.Ε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες από την Ε.Ε., είπε χαρακτηριστικά: «η Τουρκία δέχεται χτυπήματα από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που υπάρχουν και τους υποστηριχτές τους και η Ε.Ε. λέει ότι για την άρση της βίζας ‘πρέπει

να αλλάξεις τον αντιτρομοκρατικό νόμο’. Γιατί δεν αλλάζετε εσείς (Ε.Ε.) πρώτα την αντίληψή σας για όσους στήνουν σκηνές έξω από το ευρωκοινοβούλιο; Τους αφήνετε να στήνουν σκηνές και μετά λέτε ότι το κάνετε στο όνομα της δημοκρατίας. Και για εμάς ο όρος για κατάργηση της βίζας είναι αυτός: Τραβάτε εσείς το δρόμο σας κι εμείς το δικό μας. Με όποιον συνεννοείσαι, με αυτόν συνέχισε».

Νταβούτογλου

Όσον αφορά τον Νταβούτογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν αφού πρώτα τον ευχαρίστησε για τους 20 μήνες της διακυβέρνησής του, έπειτα του ευχήθηκε καλή τύχη.

«Αυτά τα πόστα είναι ένας αγώνας για το ποιος θα πάρει τη σημαία. Κι εγώ την πήρα από τον αξιότιμο Γκιουλ (προηγούμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας).

Ο Ερντογάν προσπάθησε παράλληλα να καθησυχάσει τους φόβους ότι μετά την αποχώρηση Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία, θα επέλθει οικονομικό χάος. «Έτσι λέγανε και το 2008, ότι η κρίση θα μας χτυπήσει. Αυτό το έθνος ξέρει να στέκεται όρθιο. Το αύριο θα είναι καλύτερο από σήμερα», είπε χαρακτηριστικά. «Κάθε αλλαγή φέρνει ανησυχία, αλλά και νέα δυναμική», πρόσθεσε, αλλά «η απόφαση Νταβούτογλου θα είναι για το καλό της Τουρκίας και του έθνους μας».

Προεδρικό σύστημα

Και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζοντας το... βιολί του για το ‘προεδρικό σύστημα’, ανέφερε για άλλη μια φορά την μεγάλη επιδίωξή του. «Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό πρέπει να το αποδεχτούν όλοι πια!», είπε.

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό όφελος η αλλαγή του συντάγματος, αλλά για κοινωνική ανάγκη και ότι πρέπει να αποφασίσει ο λαός γι’ αυτό (σ.σ. έμμεση πρόταση πάλι για δημοψήφισμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα