Βωνιάτης: Το Υπ. Υγείας να δίνει με περισσότερη διαφάνεια στοιχεία προς τα έξω

Αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, με το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν επιπρόσθετα μέτρα να είναι πιθανό.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης ο οποίος τόνισε πως πρέπει αρχικά να εφαρμοστούν τα υφιστάμενα μέτρα τα οποία δεν εφαρμόζονται σε πραγματικές καταστάσεις.

«Έχουμε ακούσει πολλά, για παράδειγμα ότι άτομα που έχουν συμπτώματα κυκλοφορούν και μολύνουν άλλους σε χώρους εργασίας και σε σχολεία.

Αν δεν εφαρμοστούν τα υφιστάμενα μέτρα δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε επιπρόσθετα μέτρα στο παρόν στάδιο και εφόσον τα κρούσματα παραμένουν σε αυτό το επίπεδο» ανέφερε ο δρ Βωνιάτης.

Παράλληλα εξήγησε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα αν υπάρξουν πέραν των 500 κρουσμάτων.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι ήταν πέρσι την ίδια εποχή αλλά θα πρέπει να πειθαρχούμε» τόνισε ο δρ Βωνιάτης.

Συνέχισε λέγοντας, «θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να δίνει με περισσότερη διαφάνεια στοιχεία προς τα έξω ώστε ο κόσμος να αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση.

Δεν δίνει αρκετά στοιχεία σχετικά με το πόσοι πέθαναν και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και πριν πόσο καιρό εμβολιάστηκαν όπως επίσης και για τις νοσηλείες.

Πρέπει να γίνονται καλύτερες αναλύσεις στο χημείο και να παρουσιάζονται ξεκάθαρα μια φορά την εβδομάδα ώστε να βοηθούν τον κάθε πολίτη να λαμβάνει τις αποβάσεις του».

Κλείνοντας και μιλώντας για τα χάπια κατά της covid-19 είπε ότι αυτά δεν μπορούν να ελέγξουν την πανδημία αλλά μπορούν να βοηθήσουν στη πρόληψη των θανάτων και των βαριών νοσηλειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα