Β.Παπαδόπουλος: Ο Ν.Παπαδόπουλος δεν επιθυμεί τις συνομιλίες

"Ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στον προεκλογικό του αγώνα δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν τις συνομιλίες για αυτό και τις πολέμησαν από το πρώτο λεπτό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον Αν.Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο Νικόλας Παπαδόπουλος και όσοι τον στηρίζουν στον προεκλογικό του αγώνα, θα πρέπει να εξηγήσουν "πώς θα λυθεί το Κυπριακό διαφορετικά, αλλά και ποια είναι αυτή η αόριστη και κενού περιεχομένου νέα στρατηγική που προτείνουν", όπως

αναφέρει.

Καλεί τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να "απαντήσει ξεκάθαρα αν επιθυμεί λύση του Κυπριακού με συνομιλίες στη βάση των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που σαφώς προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ή αν υιοθετεί την εγκατάλειψη του συμφωνημένο πλαισίου λύσης, όπως πρεσβεύουν τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του".

Διερωτάται μάλιστα ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος "με ποιους έχουν επαφές στο εξωτερικό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του και πώς προωθούν την υπόθεση της Κύπρου και με ποιο αποτέλεσμα".

Διαβάστε σχετικά: Ν.Παπαδόπουλος: Χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό

Σε σχέση με τα όσα έχει επιτύχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, σύμφωνα με το Προεδρικό, ο Αν. Εκπρόσωπος αναφέρει: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατάφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να επιτύχει σημαντικότατες συγκλίσεις όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, αλλά και να βελτιώσει παραμέτρους της επίλυσης του Κυπριακού από οποιοδήποτε άλλο σχέδιο ή προτάσεων του παρελθόντος.

Ακόμα και πρόνοιες του 1960 κατάφερε να βελτιώσει μέσω των διαπραγματεύσεων.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στην Ιστορία του κυπριακού προβλήματος απέναντι του απευθείας ως συνομιλητή, την Τουρκία, για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού και τα κρίσιμα θέματα της Ασφάλειας, των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων που αφορούν την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Κατάφερε, επίσης, να γίνει θέση του ΟΗΕ και του ΓΓ η κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και η δραστική μείωση των τουρκικών στρατευμάτων σε μερικές εκατοντάδες, μέχρι την πλήρη αποχώρηση τους καθώς και το να θεωρούν ο ΟΗΕ και ο ΓΓ την επίλυση του θέματος της Ασφάλειας των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων ως ακρογωνιαίο λίθο για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού".

Keywords
Τυχαία Θέματα