Βρετανοί τουρίστες στο Σιαρμ Ελ Σέιχ μεταφέρονται Κύπρο

Περίπου 20 χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στο Σιαρμ Ελ Σέιχ, μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ως διαμετακομιστικούς σταθμούς για τον επαναπατρισμό τους.

Οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας είναι ενήμερες για τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ήδη στα δύο αεροδρόμια βρίσκεται μικρός αριθμός αεροσκαφών των εταιρειών Monarch και Thomson, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται

περισσότερα.

Οι πιλότοι τους αναμένουν οδηγίες από τις βρετανικές αρχές, ανά πάσα στιγμή, για να μεταβούν στην Αίγυπτο και να παραλάβουν τους Βρετανούς τουρίστες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να συμβάλει στον επαναπατρισμό ξένων υπηκόων που είναι εγκλωβισμένοι, όπως έπραξε και στο παρελθόν, δήλωσε εξάλλου στο Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι ερευνητές οι ήχοι από το πιλοτήριο καταδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι σημειώθηκε έκρηξη που προκάλεσε τη διάλυση και τη συντριβή του αεροσκάφους.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, επικοινωνία μεταξύ ηγετικών στελεχών του ισλαμικού κράτους στη Ράκα, περιείχε πανηγυρισμούς για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους. Ξεκάθαρα, ζητωκραύγαζαν, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η συνομιλία περιελάμβανε και περιγραφές για τον τρόπο συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα