Βρήκαν τον σέρβερ των δραστών του Κτηματολογίου-ΠΚ –Στόχος και δύο ημικρατικοί

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής της υποδιεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει βρεθεί ο σερβερ των επιθέσεων στο Κτηματολόγιο, τα δεδομένα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αλλά και ότι συνολικά οι στόχοι είναι στου εξήντα χιλιάδες και άλλοι από Κύπρο.

Αρχικά, ανέφερε ότι οι δράστες πολύ πιθανόν να έχουν ένα μικρό αριθμό εγγράφων και να μπλοφάρουν και να ζητούν ένα ποσό σαν λύτρα για να μην δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα αυτά.

«Δυστυχώς πέσαμε

σε μία παγίδα, αφού κατάφεραν να μπουν στον σερβερ τους Ανοιχτού Πανεπιστημίου και απέκτησαν τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι, αυτές οι υποθέσεις είναι δύσκολες επειδή οι δράστες δεν βρίσκονται στην Κύπρο και κινούνται στο σκοτεινό δίκτυο σε αντίθεση με τις περιπτώσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κτηματολογίου που η διερεύνηση προχωρεί πολύ καλά.

Για την υπόθεση του Κτηματολογίου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανέφερε ότι η υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφερε να έχει τον σερβερ των δραστών. Υπήρχαν εξήντα χιλιάδες πιθανοί στόχοι για επιθέσεις μέσω αυτού του σερβερ και σε αυτούς τους στόχους υπήρχαν και δύο ημικρατικοί οργανισμοί εδώ στην Κύπρο καθώς επίσης και ιδιωτικές εταιρείες.

«Ήδη αυτοί οι οργανισμοί έχουν ενημερωθεί για λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας και κοινοποιήσαμε αυτή τη λίστα και στην Europol», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο σερβερ αυτός βρίσκεται σε μη ευρωπαϊκή χώρα, τον έχει στην κατοχή της η υποδιεύθυνση και τον επεξεργάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρήκαν, Κτηματολογίου#45ΠΚ –Στόχος,vrikan, ktimatologiou#45pk –stochos