Ξανά στη Βουλή οι εκποιήσεις-Κερδίζει έδαφος η πρόταση ΔΗΚΟ

Στην ψήφιση της πρότασης του ΔΗΚΟ, η οποία βάζει εντονότερα στο παιχνίδι τον Χρηματοοικονομικό επίτροπο, φαίνεται να γέρνει η πλάστιγγα στο σήριαλ της αλλαγής του νόμου των εκποιήσεων.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα δεν αποκλείεται να υποστηριχθεί και από τον ΔΗΣΥ, στη λογική του μη χείρον βέλτιστον, όπως ανέφεραν πηγές από την Πινδάρου.

Βεβαίως πρώτη επιλογή του ΔΗΣΥ είναι να γίνει αποδεκτή η αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Απ' εκεί και πέρα το φθινόπωρο αναμένεται να έρθει με νέα

πρόταση ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα είναι προϊόν συνδιαβούλευσης και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άρα είναι ορατή η υλοποίηση του σεναρίου που θέλει την πρόταση του ΔΗΚΟ να ψηφίζεται τώρα και αργότερα να υπάρξουν νέες τροποποιήσεις στο νόμο των εκποιήσεων.

Αύριο θα συνεδριάσει στις 9 το πρωί η επιτροπή οικονομικών της Βουλής, μετά θα συνέλθουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και ακολούθως θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Από την άλλη, "επανασυστήνει" στις τράπεζες τον Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας για τις αναδιαρθρώσεις ο Διοικητής της Κεντρικής.

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου 24ωρες προτού τεθούν στην κρίση της Βουλής οι αναπομπές του προέδρου της Δημοκρατίας για τις εκποιήσεις συναντήθηκε με τους επικεφαλής των τραπεζών και  σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, "έγινε συζήτηση με συγκεκριμένες αναφορές σε περιπτώσεις καθυστέρησης της εφαρμογής του Κώδικα Συμπεριφοράς για τον χειρισμό δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των δανείων με σκοπό τη βελτίωση τους".  

Μετά από κάποια χρόνια βλέπουμε την Κεντρική Τράπεζα να αναλαμβάνει δράση και να δηλώνει παρούσα σε μια προσπάθεια να προωθήσει την επίλυση προβλημάτων στα θέματα, που παρουσιάζονται στις αναδιαρθρώσεις και γενικότερα σε δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Η θεσμοθέτηση τακτικής επαφής του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τους επικεφαλής των κυπριακών τραπεζών έχει στόχο, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, να δίνονται λύσεις στα προβλήματα, που παρουσιάζονται και να μην μπαίνουν κάτω από το χαλί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα