Ξεκινά η μαρίνα της Αγ. Νάπας

Η πρώτη φάση των κατασκευαστικών έργων θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια
Αναμένεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, με επένδυση της τάξης των 220 εκατ. ευρώ

Tην υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία TEPNA Α.Ε., για την κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας, ανακοίνωσε χθες η ΜΜ Makronisos Marina Ltd.

Σε ανακοίνωσή της, η ΜΜ Makronisos Marina Ltd αναφέρει ότι το συμβόλαιο με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αφορά την πρώτη φάση

των κατασκευαστικών έργων, που περιλαμβάνει τα λιμενικά έργα και τα έργα υποδομής, η κατασκευή των οποίων θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Η συμφωνία υπεγράφη στη Λευκωσία από τους Δημήτριο Αντωνάκο, Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Γεράσιμο Καραμοντάνη, Πρόεδρο του Ομίλου Καραμοντάνη και τον Σταύρο Καραμοντάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΜ Makronisos Marina Ltd.

Θα ακολουθήσει ξεχωριστός διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση των κατασκευαστικών έργων, που θα περιλαμβάνει τις οικιστικές (δύο πύργους και επαύλεις) και εμπορικές αναπτύξεις.

Η κατάθεση του θεμέλιου λίθου, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών κατασκευής, έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Αναμένεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, με επένδυση της τάξης των 220 εκατ. ευρώ.

Χαιρετίζει ο ΔΗΣΥ
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρέτισε την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, πέραν των 200εκ. ευρώ, και η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και ευρύτερα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον τόπο μας.

Αναφέρεται ότι «πάγια θέση του ΔΗΣΥ είναι πως οι επενδύσεις δημιουργούν σημαντική ώθηση και δυναμική στην Οικονομία και συμβάλλουν κυρίαρχα στη βελτίωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των τομέων που αποτελούν βασικές πηγές εσόδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως, μεταξύ άλλων, ο πολύ σημαντικός τομέας του Τουρισμού. Εξ ου και η Κυβέρνηση προώθησε και προωθεί στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Τέλος, ο ΔΗΣΥ τονίζει ότι «η έναρξη του σημαντικού αυτού επενδυτικού έργου είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Κύπρος έχει ξεφύγει από την πορεία της οικονομικής ύφεσης και της αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε σε πορεία σταθερότητας και ανάκαμψης, κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα