Ξεκινά το We Are Developers World Congress

Ξεκινά την Πέμπτη 6 Ιουνίου το WeAreDevelopers World Congress που φέτος γίνεται στο City Cube του Βερολίνου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 Web Developers από όλο τον κόσμο και χορηγό επικοινωνίας το Sigmalive.

Το

συνέδριο, που διαρκεί δύο μέρες, θα ανοίξει ο κορυφαίος σκακιστής στον κόσμο Γκάρυ Κασπάρωφ ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Τη δεκαετία του ’90 έμειναν στην ιστορία οι αγώνες σκάκι που έπαιξε με αντίπαλο τον Deep Blue, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της IBM ο οποίος με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούσε να διδαχθεί από τις κινήσεις του Κασπάρωφ και τελικά στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα να τον κερδίσει.

Στη συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε μία μέρα νωρίτερα, στo Gendarmenmarkt στο κέντρο της Γερμανικής πρωτεύουσας, ο Ρώσος σκακιστής και πρεσβευτής πλέον της τεχνητής νοημοσύνης μίλησε για τα επίπεδα που βρίσκεται τώρα η έρευνα παγκόσμια, την επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης στο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και για τους περιορισμούς που βάζει πλέον η νομοθεσία σε σχέση με τη χρήση των δεδομένων.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου το 60% της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο Κασπάρωφ, αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνεται στην Κίνα, πρόσθεσε με νόημα. Όλο και περισσότεροι κορυφαίοι μαθητές αμερικανικών πανεπιστημίων είναι Κινέζοι, οι οποίοι μόλις αποφοιτούν γυρίζουν στην πατρίδα τους και συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα εκεί, για τα οποία όμως δεν έχουμε καμία πληροφόρηση.

Οι χώρες που πρωτοπορούν στην έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης είναι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα η Γερμανία. Το γεγονός όμως ότι οι δυτικές χώρες θεσπίζουν όλο και περισσότερους νόμους που περιορίζουν τη χρήση και την επεξεργασία των δεδομένων θα επιβραδύνει την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης, εκτίμησε ο Γκάρυ Κασπάρωφ. Στην Κίνα δεν υπάρχει καμία νομοθεσία για τη χρήση των δεδομένων, ούτε οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για το πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που παρέχουν. Το γεγονός αυτό, ίσως δώσει στους Κινέζους ερευνητές ένα πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις επιχειρήσεις της Δύσης, συμπλήρωσε.

Η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα δεν απειλεί τις δουλειές των ανθρώπων, τόνισε ο Κασπάρωφ. Είναι σίγουρο πως ότι κάνουμε εμείς, οι μηχανές μπορούν να το κάνουν καλύτερα, όμως οι δουλειές δεν εξαφανίζονται, απλά εξελίσσονται.

Το παγκόσμιο συνέδριο των Software και Web Developers που διεξάγεται στο Βερολίνο θα διαρκέσει δύο μέρες και θα φιλοξενήσει πάνω από 10.000 ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και 200 κορυφαίους ομιλητές οι οποίοι θα κάνουν εργαστήρια και θα αναπτύξουν θέματα πάνω σε τεχνητή νοημοσύνη, blockchain, big data, startups, frameworks, machine learning, Internet of Things και πολλά άλλα. Media Partner για Ελλάδα και Κύπρο είναι το Sigmalive Network.

Keywords
Τυχαία Θέματα