«Ξεκρέμαστοι» πολλοί από τους πιστωτές των ΚΑ

Πολλοί από τους πιστωτές των Κυπριακών Αερογραμμών θα μείνουν ξεκρέμαστοι μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει ενώπιον του ο εκκαθαριστής, τα οποία εξασφάλισε το Σίγμα.

Πρόκειται για το statement of affairs, την έκθεση απαιτήσεων που δόθηκε στον εκκαθαριστή των Κυπριακών Αερογραμμών και προδιαθέτει ότι πλείστοι των πιστωτών θα μείνουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που στη διαδικασία εκκαθάρισης είναι προνομιούχοι.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, η αξία των περιουσιακών στοιχείων

της εταιρείας περιορίζεται στα €19 εκ. την ίδια ώρα που το σύνολο των οφειλών σε πιστωτές, προνομιούχους και μη, ξεπερνά τα €100 εκ.

Σημειώνεται ότι στον ισολογισμό η αξία των περιουσιακών στοιχείων εκτιμάται στα 32 εκ. η οποία όμως μειώθηκε λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης. Αναφορικά με τους υπαλλήλους, έχουν ήδη πληρωθεί τους μισθούς που τους οφείλονταν, ωστόσο υπάρχει θέμα με τις αποκοπές οι οποίες έγιναν για διάσωση της εταιρείας.

Οι πρώην εργαζόμενοι θεωρούν ότι πρέπει να τους επιστραφούν αφού ο λόγος αποδοχής τους εξέλειπε.

Η εταιρεία έχει κάνει πρόβλεψη ύψους €8 εκ. στο έγγραφο απαιτήσεων, ωστόσο δεν αναγνωρίζει την απαίτηση αυτή, κάτι που καλείται να λύσει η κυβέρνηση.

Ακόμη πάντως και αν αναγνωριστεί αυτή η απαίτηση των εργαζομένων δεν υπάρχουν χρήματα να την καλύψουν αφού υπολείπονται περί των €4 εκ.

Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας

Προνομιούχοι πιστωτές- Οφειλόμενο ποσό στο Ταμείο Προνοίας 8.900.000- Οφειλόμενα έξοδα προσωπικού 4.655.000- Κοινωνικές Ασφαλίσεις και άλλες οφειλές 977.000- Τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις 481- Απαιτήσεις προσωπικού μη αναγνωρισμένες 8.616.000 Από εκεί και πέρα το σύνολο των οφειλών σε μη προνομιούχους πιστωτές ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των €84.320 εκ εκ των οποίων €61 εκ διεκδικεί η κυβέρνηση. Υπάρχει και ξεχωριστό κεφάλαιο για τους λόγους αποτυχίας, όπως τους εκτίμησε η νυν διοίκηση.

Οι λόγοι του «λουκέτου»

- Τα υψηλά κόστη που δεν επέτρεψαν στην Εταιρεία να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με βιωσιμότητα σε μια ανταγωνιστική αγορά- Η αδυναμία της Εταιρείας να εκμεταλλευτεί τα σχέδια κινήτρων που προσφέρονται σε αεροπορικές εταιρείες από τα κυπριακά αεροδρόμια ώστε να εισάξει νέα κερδοφόρα δρομολόγια- Η μικρή τοπική αγορά, η εποχικότητα και το γεγονός ότι τα περισσότερα δρομολόγια είναι (ήταν) μεσαίων αποστάσεων- Η πρωτοφανής οικονομική κρίση, η οποία επηρέασε τις δύο κυριότερες αγορές της εταιρείας σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων ημερών οι πρώην εργαζόμενοι θα λάβουν μεγάλο ποσοστό του ταμείου προνοίας τους. Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση αγόρασε στην ονομαστική τους αξία τα χρεόγραφα που κρατούσε το Ταμείο Προνοίας άρα δεν θα δημιουργηθεί νέα τρύπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα